Nodame Cantabile

13 ápr

A 2007-es év elejének legjobb anime-je eddig, szvsz. Az animáció csodálatos, pont mint ahogy azt a Honey & Clover-ban megszerettem, a szinkronok is remekek, és ha még ez nem lenne elég, a zenéről szól! Az anime és manga imádatom mellett, a zenét nem nélkülözhetem soha. Komolyan mondom, a zene az igaz szerelmem ^^ Mondjuk én magam többnyire könnyű zenét hallgatok, de azért a komoly zenét is szeretem, amivel ugyebár a Nodame Cantabile tömve van.

Nos, nézzük a történetet: Chiaki Shinichi harmadéves egyetemista, zongora szakon. Nagyon tehetséges, nagyon jó képű…. emellett még perfekcionista, nagyképű, türelmetlen és durva is néha ^^’ (tsundere karakter szintén) Chiaki annak ellenére, hogy zongora szakos, karmester akar lenni. Csakhogy a legtöbb tehetséges karmester jelölt általában külföldön tanul. Ez azonban Chaiki számára lehetetlen (ok: vészlandolás repülőgéppel, fulladozás az óceánban ^^’). Főhősünk új tanárhoz kerül a konzervatóriumban, és még előtte találkozik egy különös lánnyal, aki szeméttel veszi körül magát, szintén zongora szakos és emellett még a szomszédja is, ráadásul a tanáruk is ugyanaz mostmár. A lány neve Noda Megumi, vagyis Nodame. Ő is nagyon teheséges, csak hát……… mondjuk úgy, kicsit fura jelenség ^^;

Chiaki és Nodame összebarátkoznak. Értsd: Nodame beleszeret Chiakiba a maga hülye módján, Chiaki pedig próbál megszabadulni tőle, ami eléggé nehézkes a szomszédság miatt, ráadásul egy idő után elkezdi etetni is…. Később csatlakoznak a kiscsapathoz olyan szereplők, mint Mine Ryuutarou, a rock zenét imádó hegedűs, Okuyama Masumi, az enyhén meleg és nőies dobos, és persze nem hagyhatjuk ki Franz von Stresemann-t, álnevén Milchi Holstein-t, aki amúgy egy világhírű karmester.

Na ennyi a történet spoiler nélkül.

Hogy mi ebben az anime-ben a fantasztikus, mármint a gyönyörű zenén kívül? Az, hogy iszonyat vicces! Nodame ragaszkodása Chiaki felé szörnyen humoros. Mine szenvedése a komolyzenével vicces (és átérezhető, ha tanultál valaha is hegedülni, mint pl én ^^’). Masumi-chan külön világszám 😀 Stresemann pedig remekül lefedi a “perverz öregember” szerepkörét XD

Persze emellett komoly szál is van a történetben. Minden szereplő eltöpreng azon, vajon mihez is kezdjen a jövőben, és mindannyian megpróbálják a legtöbbet kihozni magukból zenei téren. Persze mindenki gyötrődik a saját kétségeivel: Chiaki nem tudja, képes lesz-e Japánban karmesterré válni; Mine elbizonytalanodik, hogy lehet-e belőle profi hegedűs, lesz-e majd így munkája; Tagaya Saiko (Chiaki ex-barátnője, opera éneksnek készül) azon töpreng, talán abba kellene hagynia az éneklést, és akkor Chiaki-vak is megint együtt lehetnének, és talán jobb is lenne a kapcsoaltuk, mint volt.

Tehát minden szereplő komplex, a sok vicces, humoros helyzet között mindig ott vannak az enyhén meghatározó, drámai pillanatok. És ha ez még mindig nem lenne elég vkinek, akkor ott van még a gyönyörű opening, és a még annál is gyönyörűbb ending.

Ez a mű komolyan fantasztikus! Mindenki nézze meg! Igaz, hogy még nincs kész teljesen a fansub, de akkor is ^^

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s