Romeo x Juliet

13 ápr

Bevallom, először kicsit féltem, amikor belekezdtem ebbe az anime-be. Bár még csak az első részhez van fansub, de hát akkoris féltem. Mert hát vajon mit hozhatnak ki a japánok egy Shakespeare klasszikusból, amit tényleg mindenki ismer? De azt kell mondanom, amennyire meg lehet ítélni egy részből, a GONZO ismét remek munkát végzett ^^

A történet egészen alternatív. Azzal kezdődik, hogy a Montague katonái megszállják a Capulet házat, és átveszik tőlük Neo Verona városának irányítását. A Capulet-ek közül mindenkit megölnek, kivéve a két éves Juliet-et és Cordelia-t, akik pár hűséges Capulet harcosnak köszönhetően elmenekülnek a kastélyból egy… ööö… pegazus vagy mi a szösz hátán.

Mármint úgy értem, hogy pegazusnak mondják az anime-ben, de hé, kígyó farka van! ^^’

Ezután következik a csodálatos opening, ami alatt a You Raise Me Up japán feldolgozása szól. Egyszerűen csodűlatos! Tökéletesen illik az egész anime hangulatához.

Kicsit előre megyünk az időben, úgy 14 évet ^^ Helyszín továbbra is Neo Verona, ahol is egy lányt akarnak éppen halálra ítélni, mert meggyanusítják, hogy Capulet leszármazott. Szerezncsére “épp arra jár egy hős ifjú”, aki igazából egy vörös kiadású Zorro, és megmenti a leányzót, majd menekülni kényszerül a törvány szolgái elől. És melyk elöl végül egy nemes ifjú segítségével menekül el, akit mellesleg Romeo-nak hívnak.

Mint később kiderül, az ifjú neve Odin, és egy színházban, vagyis pontosan a felett lakik, az egyik drámaíró-rendező jó voltából, akit merő véletlenségből William-enk hívnak ^^ Persze egy pár percen belül kiderül, hogy Odin nem az, aminek látszik, és az igazi valóját csak Cordelia ismeri… Igen bizony, Odin=Juliet ^^

Istenem… de szeretném tudni, hogy tűzi fel a haját… De most komolyan ^^’

Juliet nem emlékszik sokra abból, amik 14 évvel ezelőtt történetek, és azóta fiúként nevelkedett… ami végülis ha belegondolunk logikus, mivel a Montague katonák lány túlélőt keresnek.

Az élet azonban a hatalmon lévő Montague család számára se fenékig tejfel, legalábbis Romeo számára. Jellemben teljesen elüt ugyanis apjától, és a hatalmat nem feltétlen erőszakkal szeretné megtartani.

A kastélyban álracos bált tartanak, melyre csak a nemesek hivatalosak. Az egyik színésznő a színházból hivatalos erre a bálra, mert egyik rajongója nemes. A lány, akinek a neve mellesleg Emilia, egy érdekes beszélgetés követően úgy dönt, hogy magával viszi Odin-t a bálra. De mivel neki már van férfi kísérője, azért Odinnak női ruhában kell mennie. Magyarán az átalában fiúnak álcázott Juliet-et most nőnek álcázzák 😀 Emilia meg is lepődik, hogy milyen jól néz ki.

A helyzet azonban úgy alakul, hogy Emilia véletlen otthon marad, és a nemes férfi helyette Juliet-et viszi a bálba. Mikor Juliet belép a palotába, apró emléktöredékek törnek felszínre… Nem csoda, hiszen ott élt ^^’ Ez szegény Juliet-et eléggé összezavarja, s kirohan a palota parkjába, majd lerogy a szökőkút mellé. És itt jön létre a nagy találkozás (nem az első, de akkor is nagy). Romeo meets Juliet ^^

Mit is mondjak… hihetelenül szép, a zene remek, és annak ellenére, hogy tényleg egy eléggé alternatív értelmezés, egészen ígéretesnek tűnik. Köszönjük GONZO! 🙂

Reklámok

2 hozzászólás to “Romeo x Juliet”

  1. sakura október 29, 2007 - 12:07 de. #

    kawaii ^^

  2. connor február 8, 2008 - 10:51 du. #

    Ez egy kedvetkapós bejegyzés volt… 🙂 Köccee

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s