Bokurano

16 ápr

 

A történet kezdetén megismerkedhetünk 15 hetedik osztályos tanulóval… vagyis 14-gyel, mert az egyik lány még csak negyedikes. A gyerekek egy tengerparton vannak valami tanulmányi kirándulás szerűségen (vagy nyári iskola, vagy valami hasonló).

Érdekesség a szituációban, hogy maguk is belátják, ha nem kellett volna együtt idejönniük, akkor valószínűleg nem ismerték volna meg ennyire egymást. Mindannyian különbözőek, egyéniségek, és a nagyobb csoporton belül is látható, hogy formálódtak már kisebb baráti társaságok. De persze itt is vannak delikvensek, akik nem vegyülnek nagyon a többiekkel.

A gyerekek kitalálják, hogy még nincs kedvük visszamenni a szállásra, ehelyett inkább felfedező túrára indulnak egy közeli barlangba. Épp mikor visszafordulnának, a barlang belsejében fényt pillantanak meg. Követik azt, és egy érdekes helyre jutnak, ami mintha valakinek a lakása (vagy inkább irodája) lenne, számítógéppel, székekkel ilyenek…

Hamarosan megjelenik egy különös férfi is, aki magát Kokopelli-nek nevezi, és elmeséli a gyerekeknek, hogy ő egy számítógépes játékot készít, amihez kellene neki a segítségük. A játék lényege, hogy megjelenik 15 szörny, ami a Földet fenyegeti, és amit nekik egy hatalmas fekete robottal le kell győzniük. A srácoknak megtetszik a dolog, és szerződést kötnek, hogy ők lehessenek a hősök. Kivéve a negyedikes Kana-chant, akinek a bátyja nem engedi a dolgot. Szerintem a bátyó sejtette, hogy mi fog következni….

Ezután a gyerekek kollektíven a tengerparton ébrednek fel. Mivel már sötét van, ideje visszamenniük a szállásra. Útközben azonban megpillantják a nagy fekete robotot, amiről a férfi beszélt. Hamarosan feltűnik az ellenség is… A gyerekek valahogy a robot vezetőfülkéjébe teleportálnak, ahol a férfi elmagyarázza nekik, hogy mit kell csinálni (elég egyszerű a dolguk, lévén, hogy az akaratukkal irányítják a robotot).

Szóval kiderült, hogy a játék nem játék, hanem valóság… Mit tanultunk ebből? Ha egy ismeretlen, ráadásul gyanús férfi akármilyen szerződést akar veled kötni, ne menj bele! ^^’ Ja, és cukrot se fogajd el tőle! A történet…. hát nem tudom, szal egyelőre nem olyan izgalmas. Viszont a szereplők érdekesnek látszanak, és remélhetőleg a karakter fejlődésen lesz a hangsúly, nem a csatákon. És hát ez is egy GONZO alkotás, szal lehet hogy jó lesz… persze az is lehet, hogy nem… majd még elválik ^^’ Ja, és mondtam már, hogy van benne Noto Mamiko? 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s