Nodame Cantabile 12.

24 ápr

Ohhh igen! Végre, végre itt a tényleges dráma és mély tartalom a remek humorral, amit annyira imádok!

Nos tehát a történet ugye úgy kezdődik, hogy Nodame könyörög Chikainak, hogy felléphessen az S-zenekarral. El akarja játszani a Rachmaninoff-ot, amit Chiaki játszott Stresemann vezénylése alatt.

Chiaki és Nodame bemennek a konzervatóriumra, mert két zongorával könnyebben el tudják játszani a művet. Nodame természetesen hamar elkalandozik, és a saját elképzelése szerint játsza a művet… De valahol a közepén, elkezd figyelni Chiaki játékára, és ahhoz igazodva valami fergeteset alkotnak, amire a többi diák is odagyűlik ^^

Saiko pedig egyre jobban kétségbeesik, hogy Chiaki mennyire eltávolodtt tőle. Véletlenül meghallja, ahogy 3 csoporttársa kibeszélik őt, és a lány, aki az iskolai fesztiválon Dorabellát alakította (és aki Saiko első számú riválisa ének terén), azt mondja a többieknek, hogy az ő Dorabellája csak azért volt annyira jó, mert Saiko-t magát imitálta.

Saiko ideges lesz, és egyre jobban kétségbeesik. Egyértelmű, hogy szereti Chiaki-t, de pontosan tudja, hogy miért is szakítottak, és hogy mennyire nem volt jó a kapcsoaltuk a vége felé. Mégis… mégis szereti, és fáj látnia, hogy Chiaki eltávolodott tőle, mert tudja, hogy bármilyen pasival is jön össze, azok nem érhetnek fel majd hozzá. Ezeket az érzéseket kiadja magából az énekében, amikor is épp Dorabella szerepét gyakorolja.

Nodame és Chiaki annyira kimerültek a Rachmaninoff-tól, hogy a konzervatóriumban éjszakáztak. Chiaki megpróbálja rávenni Nodame-t, hogy ezután condertokat gyakoroljon, de Nodame azt mondja, hogy ő már elégedett, hiszen Chiaki zongorajáték olyan, mintha egy egész zenekarral játszott volna. Természetesen ez Chiaki számára hatalmas csalódás.

Eztuán megtudjuk, hogy Chiaki szerepel az egyik neves klasszikus zenéről szóló újságban, és Mine megint úgy érzi, hogy Chiaki elérhetetlen távolságokban van… De valószínűleg ez őt arra fogja buzdítani, hogy gyakoroljon még többet ^^

Chiaki is épp gyakorolna a záróvizsgájára, amikor is Nodame zavarja, hogy nyalókát adjon neki ^^’

Nodame megy tovább a nyalóka-osztogató körútján mindenkihez, aki benne van az S-zenekarban. Kiderül, hogy Masumi-chan állást kapott egy híres zenekarban, két fúvós lány vélhetőleg fel fog lépni a “diploma koncerten”, ami nagy kiváltság, amit főleg Chiaki szigorúságának köszönhetnek, mert miatta sokkal többet kezdtek gyakorolni, és komolyabban venni a zenét. Persze van, aki nem a zeneiparban helyezkedik majd le, van aki férjez megy, de mindannyian sajnálják, hogy nem lesznek többé részesei az S-zenekarnak.

Chiaki-t megkeresi a Classic Life (a fentebb említett komoly zenei újság) két munkatársa, akik azt kérdezgetik tőle, hogy miért nem megy külföldre tanulni végre, hiszen annyira tehetséges! Szegény Chiaki menne, ha tudna ^^’

Az esti vacsoránál Chiaki megkérdezi Nodame-t, hogy mihez fog kezdeni, ha lediplomázik. Nodame egyszerűen kimondja, hogy óvónő akar lenni… Ez letaglózza Chiaki-t. Nem akarja elhinni, hogy Nodame-nek nincsen semmi ambíciója zenei téren. A lány pedig csak nevet, amikor Chiaki azt mondja, hogy vegyen részt versenyeken és meghallgatásokon, mondván, hogy úgysincs esélye. Chiaki természetesen ráordít, hogy miért nem próbál kitűzni magasabb célokat maga elé!

Ekkor azonban rádöbben, hogy ő ugyanúgy aggódik Nodame-ért, mint a Classic Life újságírói érte… De addig nem hagyhatja el Japánt, amíg nem változtat valahogy a helyzetén, és itt nem csak a repüléstől való félelemről van szó.

Huhh, ez egy nagyon jó rész lett. Imádom a komoly zenét, bár most Mine nem hegedült, ami nagy kár…. Ilyenkor mindig oldalra pillantok az én kis hegedűmre, amit imádok ^^ Bár tehetségem az nincs XD Na mind1…. Saiko remek és összetett karakter, komolyan a kedvencem. Nagyon valóságosan ábrázolják ezt a “se veled, se nélküled” kapcsolatot, ami közte és Chiaki között van. De persze Saiko nem csak ennyiből áll, hanem emellett még perfekcionista is, ami természetesen gátolta abba, hogy kifejezze magát a zenében… De szerencsére úgy tűnik, hogy ezen túllépett ^^ Nodame még mindig vicces, de én Chiaki-val értek egyet. Mármint, mi a csudának jár konzervatóriumba, ha egyáltalán semmit nem akar kezdeni a zenével? Mert azért az ott tanuló diákok többsége későbbi munkája során szeretne valahogy foglalkozni a zenével. Istenem, annyira imádom ezt az anime-t ^^

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s