Blue Drop 01. – Tengeri csérek, virág, yuri utalások és merőkanál

8 okt

Nos akkor kezdődjön az egyik őszi animének a blogolása ^^ A Genjo fansub csapat verzióját néztem, de hát őszintén, ha valami jobb csapat is belekezd, akkor könnyen megeshet, hogy átpártolok ^^’ Mondjuk nem rossz a sub, csak néhol nem értek egyet egy-két fordítással.

Az epizód azzal kezdődik, hogy egy férfi és egy nő valamiféle űrkompon utaznak, hogy a földönkívüliekkel tárgyaljanak a békéről, de a férfi eléggé aggódik. A nő azonban úgy érzi, minden jól fog menni.

Ezután láthatjuk Wakatake Mari-t (hang Yajima Akiko), aki az új iskolája felé kocsikázik, és közben visszaemlékszik a nagymamájával, aki elküldte otthonról azért, hogy az iskolában barátot szerezzen magának, akivel együtt sírhat, és együtt nevethet. Természetesen Mari ellenkezett.

Mari a kocsiban ülve azt gondolja, hogy a nagyanyja egyszerűen csak meg akart tőle szabadulni. Ekkor meglát az ablakból egy sirályt tengeri csért… Majd rengeteg sirályt tengeri csért…

Majd a sirályok tengeri csérek közt feltűnik egy sziklán álló lány alakja is…

De a kocsi megy tovább, míg el nem ér egy eléggé lepukkant városba, ami állítólag régen szép és élénk volt, de mamár láthatóan nem az. Persze az iskola itt található, és mellesleg bentlakásos. Az iskolába érkezés után Mari-t egyből az igazgató szobájban találjuk.

Oké, ettől a résztől mindig el fog a röhögés XD Csak enyhén feminím a csávó, és akkor ráadásul Nakata Jouji a hangja, az a Nakata Jouji, akit én általában eddig mindig kifejezetten férfias szerepekben hallottam, hát egyszerűen lol XD De persze ott van még a másik tanár is…

Maiyama-sensei hangja Ichijou Miyuki, akit ugyan másban még nem nagyon hallottam, kivéve a Honey & Clover-t, de mint ott is, itt is remekül alakítja az idegbeteg idősebb hölgyet 😀 Főleg amikor Mari teljesen ignorálja őt, és inkább a sirályt tengeri csért nézi az ablakban 😀

Mint megtudjuk az igazgatótól, Mari először fog iskolába járni. Ezek után nem csoda, hogy Mari szociális képessége meg sem közeltik egy tengerparti magányos szikláét. Az igazgató közben az ablakhoz megy, és elkezdi magyarázni, hogy most nem nagyon vannak itt most diákok, de mégis talál egyet, aki éppen kertészkedik, és megkéri őt még így az ablakból, hogy vezesse körbe Mari-t.

Aztán a beszélgetésbe berobban még valaki ^^

A ziháló hölgyemény, Sugawara Yuuko (hang Yamada Miho), ő lesz Mari osztályfőnöke. Persze Maiyama-sensei leszólja, amiért késett, és elkezdi szidni, de Yuuko felhívja rá a figyelmet, hogy ezt talán nem a diákok előtt kéne. Ugyanis közben a másik lány is felért az igazgatóihoz.

A szemüveges lány, akinek a neve mellesleg Kouzuki Michiko (hang Yukino Satsuki), különböző dolgokat mesél a suliról, de ez láthatóan nem érdekli Mari-t.

Mari megint kijelenti, hogy a nagymama biztos örült, hogy végre megszabadult tőle, majd elrohan. Közben a sofőr elmeséli, hogy a nagymama kifejezetten szereti az unokáját, csak hát 5 évvel ezelőtt történt az a baleset… Mari közben tovább fut… Majd a sofőrtől azt is megtudjuk, hogy a nagymama azért küldte el magától Mari-t, mert erősen meg fog romlani a közeljövőben az egészségi állapota, és nem lesz képes gondját viselni. Ezalatt Mari is rájön, hogy a futása értelmetlen és legfőképp céltalan.

Mari bemegy egy terembe, ahol Michiko rá is talál, mint kiderül, ez a leendő osztálytermük. A sofőr távozik, mari természetesen a suliban marad. Michiko elkíséri a koleszig, ugyanis ugyanabban az épületben fognak lakni. Közben az igazgató és Yuuko arról beszélgetnek, hogy Mari az 5 évvel ezelőtti balesetben elvesztette az emlékezetét, ezért óvatosan kell vele bánniuk. Az igazgató beszól, hogy Yuuko egészen más, mint a tanári kar többi tagja.

Mari és Michiko megérkeznek a kollégium épületéhez. Michiko felvezeti a lányt a szobájába, majd egyedül hagyja, hogy szóljon érkezésükről a kollégium vezetőjének. Mari azonban nem sokáig marad egyedül a szobában, ugyanis hamar megjelenik Senkouji Hagino (hang Sawashiro Miyuki), aki ráadásul pont az a lány, akit Mari reggel látott. Mari-nak ettől kicsit jobb kedve lesz, és egészen boldogan mutatkozik be neki.

Hagino visszamosoly, csak történik valami, amikor megfogja a másik lány kezét, elkezd különböző képeket látni, amik érdekes hatást váltanak ki belőle.

Hagino közeledni kezd Mari-hoz…

Öööö… igazából ez nem az, aminek látszik… Mert ez most éppen nem yuri, hanem intenzív fojtogatás ^^’

De aztán Hagino félbehagyja a dolgot. Mari persze ideges lesz, és hozzá vágja a virágokat. Ekkor megérkezik Michiko a kolesz vezetőjével, Funatsumaru Hiroko-t (hang Saito Kimiko), akik persze furán néznek, hogy mi van. Mari meg megint elrohan, Michiko meg utána. Hiroko megkérdezi Hagino-t, mi történt.

Mari a vízparton tombolja ki magát, és azon gondolkodik, hogy mi volt az a kép a fejében, amit a folytogatáskor látott. Természetesen Michiko megtalálja megint. Michiko elkezdi mesélni, hogy mindenki nemes úrihölgy a suliban… Kivéve őt, aki ebben a városban született, és nem gondolta, hogy felveszik ebbe a suliba, a szülei is csak egyszerű boltosok, de mégis támogatják. Ennek ellenére Michiko mindig érzi, hogy ő egy kicsit más. Mari rámosolyog. Ezután Michiko elkezdi mondani, hogy minden ellenére itt mindenki rendes, különösen Hagino, akinek remek a tanulmányi átlaga, jó a sportokban és még kedves is.

Ennyire pozitív hozzáállás után még Mari is megadja magát ^^ Együtt elindulnak visszafelé, de közben Mari rájön, hogy van egy nagyon fontos kérdése…

Heh, lol… antiszoc, és még a memóriája is vacak 😀 Na lépjünk tovább. Este a vacsoránál Mari-t bemutatják a többi lánynak. Hagino is próbál bemutatkozni, kezet is nyújt a másik lánynak, amit Mari fantasztikus drámaisággal ellök magától, és hogy a drámai hangulatot még tetézze, le is önti Hagino-t vízzel 😀

Persze ezt a Hagino-fangirlök nem hagyhatják annyiban és elkezdődik a catfight XD

Aztán amikor már Mari épp a merőkanalat akarná titkos fegyverként használni, megjelenik még egy diáklány, akit ha nem lenne szoknyában, és ez nem lenne egy lány iskola, akkor valószínűleg egész könnyen fiúnak lehetne nézni, és akkor valószínűleg fogpiszkáló helyett cigi lenne a szájában… Na mind1, szal ő megállítja a lányokat, és kiszabja mindenkire a méltó büntetést.

Mari éhesen szenved a szobájában, amikor látja, hogy Hagino éppen kiszökik éjszaka a koliból. Természetesen egyből követni kezdi. Majdnem elveszti ám a másik lányt szemelől, de aztán megtalálja egy rohadt nagy űrhajóval együtt.

Nos, ennyi lett volna az első rész. Ending szép, de semmi extra. Nem volt rossz első rész, csak kicsit nagy hangsúlyt helyeztek a cselekmény helyett a környezet szépségeire… Ezzel az az egyetlen bajom, hogy HD változat viszont (legalábbis fansubos tuti) nincs belőle, szóval az elvileg szépen kidolgozott környezet annyira nem szép ^^’ A fojtogatós rész tetszett, bár a reakciókat néha kicsit eltúlzottnak érzékeltem. Ennek ellenére érdekes, figyelem felkeltő első rész volt, de szerintem várni kell majd még egy-két epizódot, mire tényleg beindul a dolog 🙂

Reklámok

7 hozzászólás to “Blue Drop 01. – Tengeri csérek, virág, yuri utalások és merőkanál”

 1. luggeriano október 10, 2007 - 12:18 de. #

  Nyufikám, biológiából megbuktál! 🙂
  Ugyanezért haraptam Aoi anime blogjában is. ezek a tollas lények biza nem sirályok, hanem tengeri csérek!!!

  alapvető dolgok miért nem lehetnek sirályok:

  1. a sirályoknak nincs ilyen hegyes tőrszerű csőrük

  2. nincs “sisakjuk” (sötét tollak a fejen) vagy fekete mellényük

  3. de a legalapvetőbb és elegyszerűbb bélyeg a farok. A cséreknek villás farka van a sirályoknak meg nem.!!!

  mindenki okulására akkor:

  sirály:

  http://www.tinodi-sarvar.sulinet.hu/honlap/sulibuli/agytrening/szakdolgozat/tengerek/siraly/siraly.htm

  csér:

  http://www.tisza-to.hu/index.php?pg=sub_254

  Na , igy már midneki érti?

  Nehogy lássak legközelebb ilyen hibát mert harapni fogok!!! :-)))))

 2. Sunyi Nyufi október 10, 2007 - 1:04 de. #

  Jóvanna, amúgy ha valóban egyest kaptam bioszon anno a madarakból (vagy a madaras doga vagy a növényes lett egyes… kettő közül vmelyik mind1), de biosz amúgyis sucks 😛 Az egyetelen jó része a genetika és az etimológia volt 😛
  Ráadásul az én szakterületem az irodalom és az idegen nyelvek, szal mindenféle TTK-s dologgal tessék engem békén hagyni, mert nem vagyok polihisztor (mégha néhányan annak is hisznek) 😛 😀

  Ennek ellenére post javítva 😛 😉 😀

 3. andyme október 10, 2007 - 11:58 de. #

  Nah, látom te is kaptál egy kis leszidást. 😀
  Egyébként a cikkemben én is sirályokat írtam, de ezennel tisztelettel jelentem Luggeriano tanár bácsi, hogy a hibát minden probléma nélkül kijavítottam. 😀

  Egyébként biológia nem sucks… mondjuk én csak azért nem figyeltem biosz órán, mert nálunk a tanár sucks, és ezért rohadtul nem érdekelt mi a francról beszélt… de az biztos, hogy az idegen nyelvek überelnek mindent. 😀

 4. Prof. William október 10, 2007 - 3:16 du. #

  Nakata Jouji alias Mr. Alucard nagyon ütött az enyhén buziarcú igazgató szerepében.

  Na de Nakata már Payának is adta a hangját a Dai Mahou toungéből. Képzeljétek el ahogy az a aranyos kis állat Alucard hangján szövegel. 🙂 Hatalmas!

 5. Lokids október 11, 2007 - 12:58 du. #

  Prof: Paya minden volt, csak nem aranyos kis állat. 😀

 6. Prof. William október 12, 2007 - 6:30 du. #

  Igaz. 🙂

 7. Sunyi Nyufi október 12, 2007 - 9:11 du. #

  Nekem Dai Mahou valahogy kimaradt ^^’

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s