Ghost Hound 1. – Intenzív "WTF? O_o"

25 okt

Kezdem úgy érezni, hogy most már az lenne a fura, ha legalább valamennyire meg is értenénk egy első részt. Bár ezektől a készítőktől valószínűleg arra számíthatunk, hogy a sorozat végén is csak akkor értjük meg a dolgot, ha nagyon nagyon odafigyeltünk, és remekül tudunk kombinálni, meg agyunk kicsit rá van állva a filozófikus gondolatokra 😀

Az első percben részesei lehetünk egy testen kívüli élménynek, melynek során egy erdőt barangolunkbe, majd látunk iskolát is, meg pár más dolgot. No de először is talán kezdjük azzal, hogy mi ez a testen kívüli élmény (OBE – out of body experience), és mit jelent az epizód címében szereplő “lucid dream”. Először is, testen kívül élménynek azt nevezzük, mikor valaki általában alvás közben testét elhagyva szemléli a világot, és sokszor önmagát is. “Lucid dream”-nek pedig azt a fajta álmot nevezik, melyben az ember tudatában van annak, hogy csak álmodik. Még hosszasan kifejthetném, hogy ezeket mi okozza, vagy hogy ilyen állapotokat hogy lehet elérni, de ez nem egy ezotériás blog, szal maradjunk csak ennyiben ^^

Ezután jön a jazz-es opening, ami a maga melankólikus módján kifejezetten fülbemászó 🙂

Tovább folytatódik ez a különöd “lucid dream” és “out of body experince” közötti állapot, melynek során egy szobát láthatunk magunk előtt, benne egy egyértelműen halott lánnyal az ágyon, míg a másikon egy fiú fekszik.

Majd az “álomban” még láthatunk egy romos házat, és egy afelé szállü helikoptert is. Ezután egy másik helyszínre, egy templomhoz kerülünk, ahol a fák övezte lépcsősoron egy kislány áll, aki pot abba az álmot látó két szembe néz. (Enyhe Ever17 feeling)

A lány azonban indul tovább, és az álmot látó Komori Tarou (hang Ono Kensho) felébred délután a szobájában. A diktafonjáért nyúl, s felmondja rá az álmát, mely azzal kezdődött, hogy a nővére még aludt, és ő korábban ment el otthonról, mint szokott.

Ezután Tarou kimegy az udvarra (vagy utcára?), ahol találkozik egy Kei-san nevű hölggyel, akinél valami fura üveg van. Mint kiderül az üvegben lévő folyadék leviszi a vérnyomást, és Kei-san főnöke épp ezért eldöntötte, hogy jővőre elkezdik termelni ezt az italt. Tarou valami különöset vesz észre a nőn.

Kei-san szerint viszont biztosan csak a samponját érzi a srác, ugyanis sosem hord parfümöt, amikor sake-t készít. Ezután megdícséri Tarou-t, hogy milyen jó orra van.

Vacsora előtt Tarou anyja (hang Tamagawa Sakiko) füstölőt gyújt a házi oltárnál elhunyt lánya tiszteletére.

Ezután az egész család vacsorázik, de eléggé nyomott a hangulat, alid beszélnek egymással. Azért valamilyen felszínes társalgást folytatnak, de ez is bereked, amikor Tarou megemlíti, hogy a nővérének kellett volna örökölnie az apja (hang Tachiki Fumihiko) üzemét, nem neki.

Tarou gyorsan eltűnik az asztaltól, felsiet az emeletre, ahol először a nővre szobájba megy be, csak azután a sajátjába, ahol aztán egy rádióval játszadozik egészen hajnalig. Másnap a suliban elsőként azt látja, ahogy az egyik új diák, Nakajima Masayuki (hang Fukuyama Jun) egy másikat zaklat, hogy had másolhassa le róla a házit, de egyszerűen le lesz koptatva.

Tarou álmosan belép a terembe, ami fel is tűnik az osztálytársainak. Bár ők inkább azzal vannak elfoglalva, hogy látják az ablakból Oogami Makoto-t (hang Hoshi Souichiro), aki a suli magányos farkasa, és két hét után először jött suliba.

Majd belép a tanár az eléggé kihalt terembe, és hát hogy is mondjam, nem áll a helyzet magaslatán, mint pedagógus, mert rohadtul nem figyel rá senki…

Azért a következő jelenetben már valahogy többen ülnek a teremben, na mind1… Az intenív narkolepsziától szenvedő Tarou annak rendje és módja szerint el is alszik az órán, és megint átél egy testen kívüli élményt.

Majd Tarou elméje a teremből megint a templon környékére vándorol, ahol ugyan most nem látja alányt, de észrevesz egy utat a templom mögött, amit biztos, hogy eddig még nem látott. Elméje a fák között vándorolva kijut egy sziklás helyre, ahonnan egy gátnak látszó dologra lehet lepillantani, de hirtelen mindez eltűnik, és fehérség veszi át a helyét. Aztán amikor Tarou lelki szemei újra kinyílnak, egy sötét alakot lát a fehérségben, aki mintha valami ládafélét zárna be.

Ezután Tarou újra a már említett szobában találja magát. Látja maga előtt a már említett halott lányt (aki nagyon valószínű, a nővére), csak kicsit más a kép, most nincs meg a légy zavaró zümmögése. A másik ágyon pedig egy fiú fekszik, aki nagy valószínűséggel Tarou maga. Viszont amikor a fiú elkezd fordulni, hogy láthassuk az arcát, Tarou félemében felébreszti magát.

Mikor Tarou felébred, még tart a tanítás. A tanár szól neki, hogy iskola után menjen majd be az igazgatóhoz. A tanításnak vége, és amikor Tarou kilép a teremből, pont meglátja Makoto-t. Makoto azonban már megy is tovább, de Tarou-nak nincs nyugta, ugyanis feltűnik Masayuki, aki nagyon barátkozni szeretne vele, és eléggé kitartó, de Tarou azért végül csak lerázza.

Az igazgatónál Tarou-t az új terapeutája várja, akit Hirata Atsushi-nak hívnak (hang Fujita Yoshinori), és akitől kiráz a hideg! Szerintem inkább lennék öngyilkos mintsem, hogy egy ilyen fazon kezeljen x_X

A pszichológus megkérdezi Tarou-tól, hogy még most is szenved-e narkolepsziától, és hogy továbbra is felveszi-e az álmait, majd megkéri, hogy a kazettákat hozza majd be neki. Majd megkérdezi azt is, hogy érez-e még érzelmi stresszt a 11 éve történt “baleset” miatt. Ezután kép bevágások jönnek tévéből, újságokból…

Az iskolából hazafelé menő Makoto-t egy egység Masayuki molesztálja, de intenzíven ^^

De váltsunk vissza Tarou-hoz, aki éppen megkérdezi a pszichológust, hogy ért-e a hipnózishoz, mert talán annak segítségével vissza tudna emlékezni.

Majd láthatjuk, amint az ágyon fekvő leányzó beszélni kezd, de persze hangja nincs.

Közben Masayuki persze még mindig nem szállt le Makoto-ról, mert hogy kérdezni akar valamit, méghozzá azt, hogy van-e valami problémája Makoto-nak Tarou-val.

Makoto erre kicsit kiakad, és majdnem megüti Masayuki-t, de végül nem teszi, hanem inkább lelép.

Ezután láthatjuk azt a kislányt, aki Tarou álmában is szerepelt (nem halottat), aki egy útkereszteződésnél áll, és a kereszteződés közepe felé bámul, ahol valami különös szellem van.

Hamarosan megjelenik biciklijén Tarou, aki felismeri a lányt az álmából, és beszélni próbál vele, de a kislány egy szó nélkül lelép.

Ezután jön a szintén egészen jó opening ending, egy érdekes előzetes, melynek során rövid magyarázatot kapunk az álomkra, és the end for now.

Hát, mit is mondjak. Nem akció dús, mégis egészen érdekes első epizód volt, habár nem sokmident lehet belőel érteni. Megjegyzem, hogy a szereplők nem az általános tokiói dialektust használják, ezért kicsit fura ahogy beszélnek (kivéve Masayuki-t, aki Tokióból jött, és a pszichológust), de meg lehet szokni. Ami még érdekes, hogy egyes hanghatásokat nagyon felerősítettek, hogy még elvonatabbá, és misztikusabbá tegyék az epizódot. Ez sikerült is ^^ Mindent összevetve érdekes rész volt. Csak azt sajnálom, hogy nem tudok japánul olvasni (mondjuk beszélni se, de mind1 :D), mert az anime oldalán olyan segítő infókat találhat az ember mint pl, hogy mindhárom fiú képes testen kívüli élmény átélésére (Makoto állítólag a gitárja segítségével), és hogy Makoto apja öngyilkosságot követett el abban az időben, amikor Tarou-t megtalálták.

Gondolom mindenki izgatottan várja a következő részt, bár én először is ebből az első részből várok egy jó HD kiadást ^^

Reklámok

2 hozzászólás to “Ghost Hound 1. – Intenzív "WTF? O_o"”

 1. black87 október 25, 2007 - 9:07 du. #

  hmm, elég érdekes első rész volt, sok kérdéssel amire várhatóan csak később kapunk választ.
  amúgy az álmában a lány a testvére és (még akkor) nem halott szvsz, erre mondja Tarou, hogy még nem ébredt fel.
  a pszichológustól kirázott a hideg, még hasonlít a fekete alakra is az álomból.

  jó volt a végén amikor visszanézett a kerékpárrol arra a helyre ahol a szellem állt 🙂

  még valami: “Ezután jön a szintén egészen jó opening”
  az gondolom ending lenne 😀

 2. Sunyi Nyufi október 25, 2007 - 10:34 du. #

  Szerintem azért halott akkor a nővére, mert ugyebűr az elején azzal kezdődött az egész, hogy a légy rászállt a szájra meg minden… Na már most ilyet viszonylag kevés emebr hagy, még akkor is, ha meg van kötözve. Persze megeshet, hogy csak elvesztette az eszméletét… majd kiderül 🙂

  Opening – ending cucc javítva 😀 Hmmm, lehet, hogy át kéne olvasnom a posztokat, mielőtt elküldöm *thinks*… Ááá, úgyis lusta vagyok hozzá 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s