Myself Yourself – összefoglalás

27 dec

Mikor elkezdtem írni ezt a posztot elhatározotam, hogy a hegedűs rész problémáiba nem fogok belemenni. Nem fogom ecsetelni, hogy mennyire nem voltak képesek nem hogy az ujjlefogást, de még a vonásokat sem eltalálni, sőt azon sem fogok kiakadni, hogy a rajzolónak mennyire nincs semmi halvány fogalma arról, hogy mekkora is egy hegedű. Mindezeket félreteszem (nagy nehezen), és csak sorozatra magára koncentrálok.

Nos nézzük csak, a sorozat eleje bennem erős Futakoi érzést keltett: szülő városba visszaérkező főhős, aki vizsgálgatja a várost, és összefut a régi barátokkal. Kár, hogy ez a főhős, nem annyira vicces, mint a Futakoi-ban (bár ott is béna volt, és most nem az Alternative-ról beszélek). Sana ugyanis amellett, hogy alapvetően határozatlan, és annyi az önbizalma, mint egy partramosott kavicsnak, emellett még kicsit irritálóan teszetosza is, és egyáltalán nem vicces. Én ugyanis úgy vagyok vele, hogy a teszetoszaságot meg mindent, elviselem, ha az illető legalább vicces. Sana nem az.

Szóval miután szana visszaérkezik a szülővárosba, egy kis lakásban fog lakni, amit gyerekkori barátja, Aoi szüleitől bérel. Aoi mellesleg egy hibrid különböző féle moe dolgokból összerakott szereplő, aki alacsony, aranyos, nagyok a mellei, szemüveges, félénk és abszolút dojikko, ráadásul a hangja Kaneda Tomoko, de csak hogy még fokozzuk kicsit a cukormáz dolgot. Mellesleg neki abszolút semmi szerepe nincs a történetben. De tényleg semmi. Persze elvileg a humor egyik forrása, ami néha sikerül is, de azért általában nem.

Később találkozunk még Sana többi régi barátjával is, pl Shuusuke-val és Shuri-val, vagyis az ikrekkel, meg Nanaka-val is, aki a sorozat másik nagy főhőse, és aki eleinte nagyon úgy tűnik, mintha utálná Sana-t, de igazából csak tsundere, amit kicsit túlzásba is vesz, és kifejezetten féltékeny módba lép, amikor Sana egy másik lány, Asami közelébe kerül.

Pedig mint kiderül Asami és Sana között nincs, és nem is lesz semmi, mert Asami Shuri-t szereti (omg hidden minor yuri). Ennek ellenére mégis ő az, aki elterjeszti a pletykát, hogy az ikrek egymással khm……… Az ikrek családja pedig ezelőtt se volt boldog, de most végképp tönkremegy, mert az apjuk el akarja küldeni Shuri-t Londonba, mert hát a dolog rossz fényt vet a választásra. Az ikrek azonba eldönti, hogy elszöknek együtt. Nos igen… ekkor az emberben felmerül a kérdés, hogy most télleg twincest vagy nem? Én először azt gondoltam, hogy nem, mert igazából semmilyen jel nem volt rá, kivéve azon az egy napon, amikor a temetőbe mentek. De szerintem az is simán elmegy testvérek közötti intimitásnak. Viszont a sorozat végén, ami 10 évvel később van, megint kézen fogva látjuk őket, szal wtf?

Jah és ott van még a loli szereplő Hinako, az általános iskolás, aki szerelmes Shuusuke-ba, mert hogy a felnőtteket szereti, ennek ellenére a végén mégis egy nála 5 évvel fiatalabb sráccal jár. No meg a karamellt osztogató tanárnő, Fujimura-sensei, aki csak teljesen random szinten kapcsolódik az egészhez, és igazából semmi értelme nem volt őt beletenni, de megbocsátom, mert Toyoguchi Megumi a hangja ❤

Nah szóval ez lenni a cast. A sorozat lényegében arról szól, hogy mi történt Nanaka-val azon az estén, mikor legégett a házuk, és amire Nanaka maga nem emléxik. Persze a végén mindenki kiderül, és egy részbe belesűrítenek valami jellemfejlődés szerűséget, és elviszik Nanaka depresszióját egészen az öngyilkosságig, amit persze túlél. Ezután kiderül, hogy Sana is próbálkozott ilyesmivel. Na igen, akinek ez nem tűnik fel úgy az 5-6 rész környékén, az valószínűleg többször is elaludt a művön 😀 Sana mellesleg azért akart öngyilkos lenni, mert a suliban terrorizálták… Még egy dolog, amit igazából sose fogok megérteni, mert egyszerűen az én személyiségem olyan, hogy cseppet se tudom átérezni az ilyen emberek helyzetét. Én úgy állok hozzá, ha megütnek üss vissza, ha bántanak, valahogy vágj vissza! 😛

Mind1, szóval ez a fő sztori, van pár mellék történet, de igazából nem fontosak. Igazából a sorozat legfőbb baja, hogy nem volt benne jellemfejlődés, illetve ha volt, azt nagyon röviden lezárták. Olyan mintha adott tények elé állítanának minket ahelyett, hogy megmutatnák, hogyan is jutottunk el odáig. Erre nagyon jó példa Asami esete, aki eleinte egy szeretni való szereplő, de végül kiderül, hogy cseppet pszicho. Mivel ő volt a kedvenc szereplőm, ezért jó lett volna több Dark Asami-t látni 🙂

Összefoglalva: nem a legrosszabb, de elég gyenge, és a legnagyobb baj, hogy érezhetően lehetett volna jobbra is csinálni. De rájöttem, hogy Koshimizu Ai is láv, bármilyen szerepben, szóval már alig várom a H2O ~Footprints in the sand~-et, amiben rádul fiú a hangja, és aminek az előzetesét ajánlom, hogy mindenki nézze meg, mert lol az angol szöveg benne XD

Reklámok

2 hozzászólás to “Myself Yourself – összefoglalás”

  1. traumus december 27, 2007 - 4:43 du. #

    “…a hegedűs rész problémái…”
    Én nem láttam a sorozatból egy részt sem, de a legtöbbször szenvedek, ha valamilyen hangszeren játszanak. Eddig csak 1-2 animébe láttam, hogy szinkronban lenne a két dolog. Szóval maximálisan megértelek.

  2. Sunyi Nyufi december 27, 2007 - 4:46 du. #

    ugyehogyugye?! Még szerencse, hogy a Nodame Cantabile-ben figyeltek rá…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s