Sketchbook ~full color’S~ – összefoglalás

18 feb

snapshot20080216152530

Hát ez is végetért. 13 rész, nem volt sok, én személyszerint még néztem volna egy darabig a sorozatot 🙂 Az egész anime alapvetően egy Hidamari Sketch és Aria keverék, megfűszerezve picit a Lucky Star hétköznapi dolgokra vonatkozó humorával.

A szereplők mind idióták a maguk kedves, és szeretni való módján. A kedvencem talán Kuga-senpai volt, aki mindig Negishi-senpait szivatta. De igazából Hazuki-t is imádtam, amiért folyamatosan spórolt. Meg Natsumi-t is a bábuival… Na meg persze ne feledkezzünk el a macskákról sem, akik folyamatosan kommunikálni próbáltak az emberekkel, csak nem sikerült ^^

Az utolsó rész kifejezetten jó volt. Kezdődött a szokásos tavaszi cseresznyevirágzás ünneplésével, aminek keretén belül volt fa ölelgetés, hogy az gyorsabban virágozzon, és bemutattak minket “jobb későn mint soha” alapon egy új szereplőnek, Ooba-senpainak, akinek a hangja Noto Mamiko, és aki kicsit kiakadt, amikor a klub elnökének kellett őt bemutatni ^^’

snapshot20080216152814

snapshot20080216152825

snapshot20080216152820

Ezután a rész folyamán Sora lerajzol mindenkit, és visszaemlékszik, hogy ő hogyan lát mindenkit, és hogy mennyi minden történt ezalatt az 1 év alatt.

Ebben az animében igazából nincsen dráma, nincs az egésznek keretet adó történet, nincsen nagy karakterfejlődés, bár Sora határozottan kevésbbé félénk a végére, és sokkal kezdeményezőbb, mint az elején.

Szóval erre a sorozatra is csak azt tudom mondani, hogy azért érdemes nézni, amiért az Aria-t is: az érzés miatt. A képek és a zene ugyanis gyönyörű, a gondolatok, amiket megfogalmaz arról, hogy mennyi féleképpen láthatjuk a világot attól függően, hogy éppen ki áll mellettünk az adott pillanatban, vagy éppen egyedül vagyunk-e, nem drámai vagy mélyen filozófiai felvetések ugyan, de mégis igazak. Épp ezekért a sorozat remek délután kikapcsolódást nyújt.

Ráadásul az a fajta anime ez, aminek a végén azért az ember egy kicsit magányos lesz, hogy nincs tovább… Ahhh, na mind1, szóval egyszerűen szerettem ezt a sorozatot nagyon nagyon ^^

snapshot20080216153251

Reklámok

2 hozzászólás to “Sketchbook ~full color’S~ – összefoglalás”

 1. Kayama február 20, 2008 - 6:30 du. #

  Még sokáig el tudtam volna nézni ezt a nagyszerű sorozatot, sajnálom, hogy máris véget ért. Remélem lesznek majd hasonló stílusúak a későbbiekben.
  Szerintem a legaranyosabb részlet az volt amikor Sora szörnyet “utánoz” (Gao!) 😀

 2. zlay március 6, 2008 - 4:39 du. #

  Mikor vége lett az utolsó résznek, egy kicsit tényleg olyan magányos érzésem volt(“Ennyi? Nincs tovább?!!”) Pont az a fajta anime, amit egyszeűen csak jó nézni. Több ilyen kellene, néha sok már a világvége.
  És nem tudok kedvenc szereplőt választani! Mindegyiküket imádom!
  A legjobban talán az tetszett, mikor Sora teázott, az a fej 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s