MyAnimeList – avagy vigyázat trollok mindenütt!

10 máj

1190601094165 

Mai nap kezdődött azzal, hogy idejöttem a géphez, megnéztem, hol tart a torrent letöltés, és aztán mivel még bőven volt időm hogy elinduljak nagyimhoz, gondoltam felnézek MAL-ra, mert ott szoktam olvasgatni a legújabb animés híreket. Mai hír:

On May 9 the Kyoto Police’s Task force arrested three individuals for suspicion of uploading ripped anime episodes through the P2P program, “Share.”
Apparently “Share” was developed by an anonymous user in order to create a more “anonymous” and secure P2P program after the similar incident of arresting of an individual charged for uploading anime through Winny,
but since 2006 the security researchers have found flaws in the program.

Source: ANN // Kyoto Shimbun
Though the article does not say, it is speculated that the arrested three are one of the most popular rippers through Share:
神奈川県川崎市の会社員: YS2 (34歳)
東京都日野市の会社員:  92J (41歳)
広島県東広島市の大学生: YnX (21歳)
(through
here)

Nos, ha valaki ismeri a MAL rendszerét, akkor tudja, hogy mindegyik hírhez van fórum topik is, hogy ottan meglehessen vitatni a dolgokat. Na az első hozzászólás ez volt:

Flame_Haze said:
Canned Dogs says they was one of the most popular.
http://zepy.momotato.com/2008/05/09/police-arrest-3-people-that-shared-anime-on-share/
This is a blow to fansubs and if things continue fansubs will be hurt overall and thats good thing. Once people can’t get their free anime fix anytime they want they will either buy dvds or quit watching anime.

Gondolom el tudjátok képzelni, hogy ezután milyen viták és troll áradat következett szegény topikban 😀 Jó, mondjuk az első hozzászóló illető se teljesen normális, mert azt hiszi, hogy annak ellenére, hogy nem illegális tecsőn videót nézni, morálisan sincs vele probléma… De ettől függetlenül nagyon sok volt az elvakult fanatikus troll anime fan. Asszem ez a téma nálam bekerült azok közé, amiket animefan-nal nem beszélek meg 😀 Valahogy eszembe jutott róla anno AnimeAddicts-on az Anime vs Cartoon (vagy valami hasonló) címet viselő topik, amiben kb ugyan ilyen volt a színvonal. Meg ugyanúgy AA-n a Lucky Star ismertető topikjában akadtak ki rám asszem, amikor beszóltam, hogy az anime szereplőknak Disney miatt nagy a szeme XD Hjaj… régi szép idők…

Mellesleg a topikhoz íme egy link, ha valaki unatkozna: KATT Hozzászólni már nem lehet persze, mert zárolták ^^’

Reklámok

2 hozzászólás to “MyAnimeList – avagy vigyázat trollok mindenütt!”

  1. SlyZero május 12, 2008 - 10:45 du. #

    Ha ez megnyugtat engem az origo-n oktatott ki egy nagyon tapasztalt rajongó: az animék 90%-arról szól, hogy a főhős összefog a halálos ellenségével egy nagyobb jó érdekében.
    A végén pedig levonta a következtetést, hogy utálom a japán rajzfilmeket…

  2. Sunyi Nyufi május 15, 2008 - 10:15 du. #

    Na igen, elvakult animefanok-at nem szeressük, mert az elvakult sose jó… bár Andi blogján jót beszélgettünk szerintem két 12 éves animerajongóval 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s