Maria-sama ga miteru 4th 06. raw – Touko arc begins?

8 feb

Nos először is teljesen tisztában vagyok vele, hogy az 5. részről nem írtam. Elsősorban azért, mert mikor megnéztem, a nap további részében lefoglalt a baromkodás a haverokkal, aztán ezen a héten kicsit sok dolgom volt, és mire rászántam volna magam, addigra már kijött az új epizód, amiről szintén még tegnap akartam írni, de nem értem rá, és már abból is van sub lol ^^’ Nah mind1, azért az előző jó rész volt, a SachikoxYumi fanok örülhettek, és volt persze Pizza Hut reklám meg első alkalommal chibi-k a Marimite tényleges sorozatban, nem csak a special-ben. Mellesleg azért írok ennél a résznél is a raw alapján, mert én Marimite sub-ból csak a HD verziót töltöm, arra meg várni kell még egy hetet 😛

Na de térjünk is rá a mai részre, aminél kicsit sajnáltam, hogy nem arról szólt a sztori, hogyan követte Yoshino és Nana Rei-t, aki éppen a “jövendőbelijével” találkozott, de megbocsátom a dolgot, mert ez a rész kifejezetten jó lett 🙂

Az egész rész azzal kezdődik, hogy Yumi a vidámparkos eseményeken gondolkodik, és azon, amit Kashiwagi mondott neki. Majd azon agonizál, hogy hogyan tudna méginkább Sachiko-nak segíteni, amikor egyszer csak úgy érzi, mintha valaki szólította volna.

snapshot20090208122713

Az ablakon kinézve Yumi nem lát senkit, ezért lemegy a földszintre, hogy megkérdezze az édesanyját, hogy ő szólította-e, de határozottan nem ez a helyzet, mert anyuka éppen főz. Majd csörög a telefon, amit anyuka vesz fel, de hamarosan át is adja Yumi-nak, mert a hívó Kashiwagi. Kashiwagi perdig azért kereste Yumi-t, hogy megtudja, nincs-e náluk Touko, aki egy veszekedés után elviharzott otthonról, és még nem ment haza.

snapshot20090208123102

Természetesen még a beszélgetés elején Kashiwagi leszűri Yumi reakciójából, hogy Touko nincs ott, Mint kiderül Sachiko még nem tud a dologról, elsősorban azért, mert a családjukban lévő hierarchia komplikálja az ilyen kínos dolgokat, másodsorban azért, mert Sachiko-nál épp Rei van vendégségben. Miután Kashiwagi leteszi a telefont, anyuka megjegyzi, hogy egészen jó srác ez a Kashiwagi, és hogy milyen jó lenne, ha pl ő venné feleségül Yumi-t. Yumi reakciója:

snapshot20090208123423

Anyuci viszont felháborodik, hogy ilyenkor nem ilyennek kell lennie a reakciónak, hanem valami olyasmit kell produkálnia pirulás közben, hogy “jajj, hogy mondhatsz ilyet, ugyan” XD

snapshot20090208123530

snapshot20090208123538

Furukawa mama ftw, de komolyan 😀

Ezután váltás Sachiko-ék házára, ahol éppen Sachiko és Rei süteményt esznek, és beszélgetnek. Vagyis hát inkább Rei mesél arról, hogy Yoshino talált magának egy lehetséges soeur-t, akit még be sem mutattak neki, csak véletlenül látta, amikor “találkozóra” ment egy ismerős fiához, akinek Yoshino-éhoz hasonló műtétje lesz. Persze ebben nem volt semmi romantikus, mert az illető fiú még csak 10 éves. De Rei-nek nem is ez a fontos, hanem az Arima Nana dolog…magyarán Rei féltékeny, és ettől extra feszült, amit a szegény sütin vezet le. Szerencsére egy ölelés Sachiko-tól oldja a feszültséget.

snapshot20090208124037

snapshot20090208124016

Majd Rei hirtelen bejelenti, hogy ő nem a Lillian Egyetemre fog menni. Ezt Yoshino ugyan még nem tudja, de ez lesz a legjobb mindkettejük számára, ami végülis logikus, mert ugyan kicsit eltávolodnak, de mégis egymás mellett laknak, szóval nem vészes a dolog.

Ezután Rei hazafelé teker a biciglijén, vagyis hát egyelőre még csak kifelé tart Sachiko-ék házából, mert a kapujuk extra messze van. Természetesen Sachiko is ott ül a bicajon.

snapshot20090208124417

Nem tudom, de valahogy az ilyen jelenetekről mindig a Honey&Clover második szezonjának az utolsó része jut eszembe… és ha visszaemlékszem rá, mindig kicsit sírhatnékom van T_T

Nah, de szóval mikor megérkeznek a kapuhoz, Sachiko közli, hogy ő eldöntötte már, hogy a Lillian Egyetemre megy, mert ugyanott akar maradni, ahol Yumi is van. Rei meghatódik, majd hazateker.

Yumi telefonnal a kezében gondolkodik azon, hogy vajon hova menne Touko, és hogy kit hívjon fel. Közben hazaér az öccse, aki hoz magával valakit.

snapshot20090208124811

Yuuki és Touko véletlenül találkoztak, és Yuuki meghívta magukhoz a lányt. Természetesen anyuci máris meghívja Touko-t vacsorára, hiszen úgyis mindjárt kész az étel (hál’ Istennek nem pizzát rendelnek), és még azt is felajánlja, hogy addig Touko Yumi szobájában várjon. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy Touko megkérdezi, hogy Yoshino és Shimako sokat járnak-e át hozzá, mire Yumi őszintén bevallja, hogy mióta gimnáziumba jár Touko lesz az első. Magyarán még Sachiko sem járt Yumi szobájában, ettől Touko viszakozni kezd, mondván, hogy nem lehet ő az első. Yumi-t persze nem érdekli a dolog, szóval berángatja Touko-t 😀

snapshot20090208125259

Mikor Touko meglátja a szobában a telefont, és a Lillian-os noteszt, egyből azt kérdezi, hogy Noriko-t felhívta-e már Yumi, de persze Yumi még nem hívott senkit. Majd miután megbeszélik, hogy Yumi-t Kashiwagi hívta, Yumi arról érdeklődik, hogy nem fázik-e lány. Touko bevallja, hogy véggi sétált, ezért hát fázott. Közben újra és újra láthatjuk azt a lányt, aki Yumi-t szólította.

snapshot20090208125641

snapshot20090208125654

snapshot20090208125756

Touko mint kiderül nem kifejezetten Yumi-hoz ment, csak miközben gondolkodott, egyszercsak a közelben találta magát, ahol találkozott Yuuki-val. Yumi megállapítja magában, hogy most nem szeretne mást, mint felmelegíteni Touko fáradt testét és szívét… Közben lentről kiáltás, hog kész a vacsora.

snapshot20090208125926

snapshot20090208125948

snapshot20090208125952

lolness 😀 Asszem Yumi-ra átragadt egy-két dolog Sei-től XD

A vacsorának vége, Touko pedig menne haza. Yumi apja felajánlja, hogy elviszi, de Touko szabadkozik, hogy neki elég a taxi is, de végül Yuuki megoldja a helyzetet, ugyanis ő már hívott valakit, aki elviszi.

snapshot20090208130151

… visszaemlékeztem a Marimite ~Haru~ eseményeire… nem ülnék be a kocsijába >_>

Miután elbúcsúznak anyuci megjegyzi, hogy Touko nagyon rendes lány, és milyen jó lenne, ha ő lenne Yumi soeur-je. Yumi reakciója: “jajj, hogy mondhatsz ilyet *pirul*”. 😀

snapshot20090208130325

Anyuci meg is állapítja, hogy mennyivel másabb a reakció, mint Kashiwagi-nál volt, és hogy Yumi tuti kikapnak pókerben 😀

snapshot20090208130420

snapshot20090208130429

Ezután Kashiwagi megint átmegy Yumi-ékhoz, de csak azért, hogy köszönetet mondjon ajándék formájában (japán szokások bleh). De mielőtt még kashiwagi elhajtana, yumi megkérdezi, hogy tudja-e, miért ment el otthonról Touko, ő ugyanis valahogy nem tudta megkérdezni. Mivel Yumi-ról van szó, Kashiwagi elmondaná a dolgot, de felhívja rá yumi figyelmét, hogy így meg fogja tudni Touko titkát. Erre fel van-e készülve lelkileg? Ha igen, akkor kérdezze meg tőle mégegyszer a dolgot, és akkor mindent elmond.

snapshot20090208130849

Ezután a Bara no Yakata-ban találjuk magunkat, ahol Yoshino éppen arra kéri Yumi-t, hogy hívja el Kanako-t és Touko-t is a karácsonyi partira, mert ha őket elhívják, akkor ő is elhívhatja Nana-t, és akkor megbutathatja Rei-nek, bár még nem ígérték meg egymásnak, hogy soeur-ök lesznek. Yumi azóta nem látta Touko-t, úgyhogy azt gondolja, ez jó lehetőség, mert ha pl Noriko hívja, akkor Touko biztos eljön, és akkor minden jó lesz. High Five!

snapshot20090208131205

Csakhogy amikor megkérik Noriko-t, ő közli, hogy nem. De megmagyarázza, hogy nem azzal van gondja, hogy Kanako és Touko eljöjjenek, hanem egyszerűen ő maga nem akarja elhívni őket. Hiszen ha Yumi ötlete volt, hogy jöjjenek, akkor szóljon nekik Yumi. Azonban a kicsit feszült hangulatot érzékelve Shimako felajánlja, hogy majd ő szól, amire persze Noriko kiakad, hogy de nem neki kéne, majd Yumi is beismeri, hogy neki kellene, szóval végül együtt mennek.

Még mielőtt elérnék Touko-ék termét, a folyosón Yoshino bocsánatot kér Noriko-tól, és elmondja, hogy ez az egész az ő ötlete volt, mert el akar hívni egy középsulis harmadikost. Noriko: ah… omedetou gozaimasu..desho ka…

snapshot20090208131745

De persze azért Yoshino vágja, hogy mit akart Noriko mondani a tiltakozásával, meg azt is, hogy nem akar beleszólni Touko és Yumi dolgába, de hát a barátok már csak ilyenek, mindig beleszólnak 🙂

Ezalatt Shimako és Yumi épp megkérdezik Kanako-t és Touko-t, hogy ma ráérnek-e, eljönnek-e a partira. Kanako-nak este dolga van, és Touko is húzza a száját, de Kanako azért megkérdezi, hogy előtte még benézhetnek-e? És Touko titalkozását figyelembe sem véve kérdezi, hog segíthetnek-e valamit.

snapshot20090208132149

Időpont egyeztetés után Yumi-ék már mennek el, és épp arról beszélnek, hogy Touko-nak milyen jó barátai vannak, amikor Yumi hátra fordul, és látja Touko meghajolni felé, köszönetképpen azok után, ami történt.

snapshot20090208132401

snapshot20090208132410

Yumi magában összegzi, hogy Touko kicsit eccentrikus, de őszinte és hitetlenül érzékeny, ezért veszi magát körül fallal, hiszen máshogy nem tudná elviselni a külvilág támadásait.

snapshot20090208132645

snapshot20090208132741

Yumi úgy hiszi, hogy megértette Touko-t, de nem tudja, hogy mitévő legyen, mert így egyre jobban eltávolodnak.

Nos, megint egy igazi Marimite-s rész, kevés akcióval, de bonyolult kapcsolatokkal. Nézzük sorra, mi minden tetszett ebben a részben.

Először is, nagyon jó volt látni, hogy milyen gyengéd lett Sachiko. Mert ha belegondolunk, hogy milyen volt még a Yellow Rose Revolution alatt, akkoriban szinte hihetetlen volt, hogy ennyire kedves és gyengéd is tud lenni… De persze Rei is remek volt, ahogy felismerte, hogy Yoshino már nem az a gyenge lány, akit mindig védelmezni kell

Touko karaktere ezzel a résszel egészen sokszínűbb lett, és láthatólag még nincs vége a dolognak, hiszen csak most fog kiderülni, hogy mi is Touko titka, ami valószínűleg majd magyarázatot ad Touko hozzáállására a többiekhez. Jó volt látni, hogy mostmár nem csak Touko pirulgat, hanem Yumi is 😛 Az meg határozottan lol volt, amikor majdnem megölelte XD

Jó látni, hogy ugyan Noriko azt mondta, nem avatkozik bele, de ennek ellenére nem tud nyugton maradni, és szinte már érezni lehet, hogy valamikor egyszercsak szétrobban, és azt fogja mondani, hogy “ó az Isten szerelmére, add már oda neki azt a rózsafüzért!” 😀 Bár ezzel pont az ellenkezőjét érné el, Touko-t ismerve ^^’ Mellesleg vicces, hogy Noriko és Shimako mennyi mindenben különböznek. Szerintem hasonló helyzetben Shimako nem utasította volna vissza a dolgot, max megjegyezte volna, hogy ezt nem neki kellene volna csinálnia.

Kanako is tetszett ebben a részben, bár még mindig nem vágom, hogy most ők miért lettek jóbarátok Touko-val, de azért: kedves Kanako > stalker Kanako. Bár stalker Kanako határozottan lol volt.

Az epizód top szereplője számomra viszont Yumi anyja XD De most komolyan, egyszerűen Yumi felnőtt verziója, ráadásul abszolút lol és fun 😀 Ráadásul teljesen keresztül lát kicsi lányán… bár Yumi-n mindenki 😀

Mellesleg találtam gyógyírt a Marimite-fanatizmusomra. Bár nem igazán gyógyír, inkább csak valami, amitől megkapom a napi Marimtie adagom XD Megoldás: Maria-sama ga Miteru Drama CD! YAY ^^ Jó, hát azért a bonyolult mondatokat nem értem benne, de azért a nagy részét érteni, főleg mivel a történetet már ugye ismerem. Elalvás előtt szoktam hallgatni őket, ami igazából totál hangulatos, mert sötét van meg minden… csak kicsit nehéz visszafogni a röhögést, amikor éppen azt hallgatom, hogy Rei hogyan cserélte fel az Eriko-nak és a Yoshino-nak szánt csokit Valentin Napon, és hogy ezen Eriko és Yoshino hogyan agonizálnak XD Annyira lol XD Azt a részt szerintem vagy 3szor meghallgattam azóta 😀 Szóval nehéz dolog visszatartani a hangos röhögést hajnali 5kor, amikor mindenki más itthon alszik 😀 Amúgy a drama cd-k an még egy pozitívuma: az egyiknek a végén minden főszereplő mond egy kis “jó reggelt” meg egy “jó éjt” kaliberű szöveget minden háttérzene nélkül, ergo remek ébresztő hangok, illetve windows be/ki jelentkezők ^^ Ennek köszönhetően már napok óta Sei hangjára ébredek. (Bár hétvégén a PSI Missing-re, de ez most nem fontos.)

10 hozzászólás to “Maria-sama ga miteru 4th 06. raw – Touko arc begins?”

 1. Motoko február 8, 2009 - 4:35 du. #

  Már féltem, hogy elvesztél…:)

 2. zlay február 8, 2009 - 6:09 du. #

  Rei és Sachiko egészen meglepőek voltak így együtt, nagyon tetszett az a jelenet. ^^ Jó lenne kicsit többet látni Shimako és Noriko kapcsolatából is.

  Én is Sei hangjára akarok ébredni!!! De már így is csak Marimite-s zenéket hallgatok. ^^ (Ezt már kezeltetni kéne. 😛 )

 3. novalisk február 9, 2009 - 10:30 de. #

  Tényleg jó rész volt. Bár erre az évadra már egyértelmű, hogy Touko lett egyik kedvencem, úgyhogy jöjjön aminek jönnie kell!
  Vagyis a folytatás! 😀

 4. Yume február 9, 2009 - 8:09 du. #

  Nem lehetne valami módon pótolni az 5. rész leírását? Légysziiii….

 5. Sunyi Nyufi február 9, 2009 - 8:14 du. #

  Hát majd ha unatkozom, és lesz hozzá kedvem, akkor talán 😀

 6. IchigoShizu február 9, 2009 - 10:25 du. #

  Cuki kis rész volt!^^Végre Yumi & Touko moments lol!!!^^
  Alig bírok magammal…már úgy szeretném látnia kövi részt,főleg abban reménykedem h kiderül Touko titka!
  Na az nagyon furdalja az oldalam,megöl a kiváncsiság! XD
  Köszi amúgy a leírást,már én is hiányoltalak,nagyon szeretem így elolvasni az adott rész story-át!:)

 7. andyme február 10, 2009 - 12:27 de. #

  “Yumi megállapítja magában, hogy most nem szeretne mást, mint felmelegíteni Touko fáradt testét és szívét… ”

  *nem gondol rosszra, nem gondol rosszra, nem gondol rosszra*

  És igen, Yumi anyja már most tudja merre tendál a pici lánya, de láthatóan nem zavarja. 😀

 8. Sunyi Nyufi február 10, 2009 - 8:41 de. #

  Na igen… de hát mint tudjuk, a japánok nem törődnek azzal, hogy két tinédzser lány mit csinál egymással, amíg felnőtt korukban férjhez mennek és gyereket szülnek. Asszem ezt hívják Class S-nek.

  Plussz könnyen megeshet, hogy Yumi anyja is a Lillianba járt, és akkor már kapásból ő is benne van a dologban 😀

  Mellesleg erről jut eszembe, hogy az Ocatve-ból már van 5-6 chapter is 😀

 9. IchigoShizu február 10, 2009 - 11:04 de. #

  Ja igen ezt kihagytam!^^Elfogadom a tanácsod és ki fogom próbálni ezt az esti Marimite drama cd hallgatást!^^
  Kell az idegeimnek egy fősulis nap után! XD 🙂

 10. Sara február 23, 2009 - 7:08 du. #

  Szia Nyufi!

  Most találtam rá a blogodra és hát jelenleg oda-vissza vagyok érte… mert Marimite ismertetők! Úristen de szeressem ezt a sorozatot jáj 🙂 Szóval nagyon bírom a stílust ahogy írsz róla, meg hát alapból, hogy írsz róla. Alig várom, hogy nézhessem az új részeket. Imádnám, ha Yumi sexual harrassmentelné Touko-t, a kis borbontó fejűt 😀 ha Yumiból lesz Sei 2 (persze úgyse mert finoman OOC lenne) szakadnék a röhögéstől. És ÉN IS Seire akarok ébredni. Hangjára vagy akármilyére 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s