Princess Waltz – Eroge meets Yu-gi-oh?

17 feb

pw01

Először is, ha valaki telepítés után nem pont ilyennek látja a főmenüt, nem kell megijedni, ilyen csak akkor lesz, ha végig vittük a játékot 😉

Őszintén megmondom, nem voltak nagy elvárásaim a játékkal szemben. De tényleg nem, mert igazából már az a tény, hogy kiadták angolul azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy egy “életem legjobb játéka” kategóriás dolog lesz. Hát annyira jó nem is lett, de azért egészen érdekes történet kerekedet ki belőle 🙂

De kezdjük az elején a dolgot. Helyszínünk a mai Japán. Főhősünk Fukamori Arata, egy viszonylag átlagosnak, de azért nem személyiség nélkülinek mondható diák. Étlete átlagos, már ha leszmátjuk azt, hogy a nővére príma a harcművésztekben, és az édesanyja, aki mellesleg egészen egyéniség, tanár a sulijában. Szóval Arata napjai teljesen átlagosak, amíg nem egy új diák érkezik a suliba. Az új diák, Chris Northfield, aki külföldről érkezett, és megvan körülötte a tipikus szőke herceg aura. Ennek köszönhetően az osztályban a lányok természetsen egyből ráindulnak. De valahogy Arata kíváncsiságát is felkeltette. A történet akkor kezd igazán bonyolódni, amikor Arata felpróbál egy gyűrűt, amit Chris hagyott el. A gyűrűnek köszönhetően ugyanis ő is bekerül a “garden”-be, ami egyfajta “barrier” (van erre magyar szó?)”, mint pl amilyen a Shana-ban volt. Ebben a garden-ben egy Guardener épp megtámadja Chris-t, és Arata természetesen segít neki. A gyűrűk segítségével ketten képesek átváltozni Iris-é, a kard hercegnőjévé.

Azután kiderül, hogy Chris nem ebből a világból származik, ráadásul egy (majdnem) valódi herceg, aki arra hivatott, hogy világában megtartsa a békét a 6 ország között. Csak azért jött erre a világra, mert itt fog folyni a Princess Waltz. A Princess Waltz egy ceremónia, aminek többezer éves hagyománya van Chris világában. Ebben a 6 ország legerősebb hercegnői vesznek részt, és az egész lényege, hogy a hercegnők megküzdenek egymással, majd a győztes a herceg felesége lesz. Csakhogy ez a Waltz kicsit különleges, mert bizonyos okokból Iris alakjában maga Chris is részt vesz benne. Arata pedig egészen hamar eldönti, hogy segít Chris-nek, amiben tud.

Nézzük a szereplőket…

Fukamori Arata

Segítőkész, kedves srác, de néha azért noszogatni kell. A világszemlélete eléggé egyszerű, nem is nagyon szeret nehéz dolgokon gondolkodni. Alapvetően az érzelmei vezérlik, ennek köszönhetően sokszor hoz elhamarkodott döntéseket, de mindent megtesz, hogy ezeket sose bánja meg.

chris1 chris2

Chris Northfield

Titkozatos herceg a másik világból, aki a lányok bálványa, és aki nem sokat árul el magáról. Jó a sportokban, komoly, megfontolt, igazi úriember. Utálja, ha lánynak nézik, és ha lányos ruhákba kényszerítik. Csatában általában visszafogja Arata érzelmeit, és próbál racionálisan harcolni.

angel1 angela2

Angela Victoire Bledin

Agnis hercegnője, a sárkány hercegnő. Személyiségét tekintve arrogáns és egocentrikus. Mindene a harc, de ez is csak akkor érdekli, ha a méltó ellenfele van.  Ha az ellenfél nem bizonyul méltónak, akkor egészen egyszerűen képes otthagyni a csatateret ^^’ Eleme a tűz, és szereti költeni a pénzét 😀

suzushiro1 suzushiro2

Shikikagura Suzushiro

Shihou hercegnője, és egyben Chris gyerekkori barátja is. Vagyis hát tulajdonképpen az egyetlen barátja. Suzushiro kiskora óta arra készül, hogy megnyeri a Waltz-ot, és így Chris felesége lesz. Gyerekkorától kezdve az egyetlen férfi aki valaha is hozzáérhetett, Chris volt, ezért Suzushiro nem igazán tud jól kommunikálni a férfiakkal, még Arata-val sem. Persze a történet során kicsit változnak a dolgok. Eleme a föld.

lunlun1 lunlun2

Liliana ‘Lun Lun’ Guenther

Restanza hercegnője, akit “The Storm Princess”-nek is hívnak. Lun Lun tipikus komikus karakter, akinek mindig jó a kedve, és élete egyetlen célja, hogy hercegnőként boldog legyen, ami természetesen azt jelenti, hogy Chris felesége akar lenni. A többi hercegnővel igazából egészen jól kijön, annak ellenére, hogy sok közte és a többiek között a ‘bitch-fight’. Főleg Suzushiro-val sértegetik egymást folyton, mert mindketten közel akarnak lennei Chris-hez. Ennek érdekében Lun Lun diák lesz Arata és Chris osztályában. Chris hajkurászása mellett még az is fontos neki, hogy híres és elismert legyen, és ha nem tudja róla valaki, hogy kicsoda, akkor folyton a PR-osait szidja 😀 Eleme a víz.

liesel1 liesel2

Liesel Hansel

Palmeed hercegnője, akiről nem sokat tudni. Csatában szinte verhetetlen, nem érdekli a fair-play, csak az, hogy nyerjen. Az ő “Dress”-e vagyis a harci ruhája spécibb a többiekénél, és rengeteg fegyvert rejt. Eleme a fém.

nodoka1 nodoka2

Nonomiya Nodoka

Arata gyerekkori barátja és osztálytársa, aki minden reggel együtt megy Arata-val suliba. Tipikus “next-door-girl”, bár nem a szégyenlős fajtából, mert ha kénytelen vetkőztetni Arata-t, akkor megteszi 😛

shizuka1 shizuka2

Fukamori Shizuka

Arata nővére, aki mindig vigyáz az öccsére. Ennek érdekében harcművészeteket is tanul, és kifejezetten erős. Személyiségét tekintve komoly, de nem kifejezetten szigorú, és alapvetően bízik abban, hogy Arata tud vigyázni magára. Általában ő végzi otthon a házimunkát.

nanae1 nanae2

Fukamori Nanae

Arata anyja, és egyben osztályfőnöke is. Shizuka-ra csak annyiban hasonlít, hogy ő is bízik Arata-ban. Ezt leszámítva lazaság jellemző rá, és emellett még folyton el is késik ^^’

april1 april2

April

Egy szolgáló, aki tulképpen Chris nevelője volt, és mindenre megtanította őt, többek közt arra is, hogy hogyan legyen férfias. Kicsit érzékeny a korára, de alapvetően mindig vidám. A későbbiekben segíti Arata-t és Chris-t, hogy jobban tudjanak együtt harcolni.

Ezen kívül van még pár karakter, de nem akarok nagyon spoilerezni 😉

Harc mód

Nah, erről… nem igazán tudok sokat mondani, mert ugyan végigvittem a játékot, és van benne elég sok harc, ennek ellenére még mindig nem vágom, hogy hogy van a számolás. Na mind1. A játék easy módban könnyen végigvihető.

A lényeg tulképpen csak annyi, hogy az első leosztás mindig azért megy, hogy kinél legyen a kezdeményezés. Ha ezt megszereztük, akkor üthetünk, ha nem, akkor védekeznünk kell. Érdemes az első leosztásnál nem túl sok kártyát használni (én általában 2-t szoktam), mert ha sokat használunk, akkor magának az ütésnek nem lesz semmi ereje.

Nah, akkor egy kis spoiler mentes összefoglalás. Alapvetően úgy éreztem a játék elején, hogy különösebben érdekes sztori nem nagyon lesz, de a komikus elemek jók voltak benne, szóval még így is végig akartam vinni. Viszont a játék végefelé elértem azt a szintet, hogy nem akartam abbahagyni. A történet izgalmas lesz, és gondoaltokat ébresztő is. Egészen jól át lehet érezni a szereplők problémáit és érzéseit, ami ugye határozottan jó pont. Ráadásul maguk a szereplők szerethetők, és jó nézni, ahogy próbálnak minden beleadni. A lezárása a történetnek szintén tetszetős legalábbis számomra, bár itt meg kell jegyezni, hogy az igazi véget csak akkor érjük el, ha mindegyik hölgy route-ját végig csináltuk már.

Szóval jó kis játék ez. Persze azért nem egy Key vagy egy Leaf 🙂 Az angol fordítás sem olyan rossz amúgy. Az egyetlen negatívuma a Peach Princess által kiadott verziónak, hogy kell hozzá a japán lokalizáció, anélkül nem megy rendesen. Ráadásul egy ponton (amikor Lun Lun és Suzushiro veszekednek a tető teraszon) már az Applocale sem elég, és az egész Windows át kell tenni japánra. Ez egy kifejezetten nagy bug szvsz, mert ha már angolul kiadták, akkor menjen is el latin betűs rendszeren.

És akkor most jöjjön egy kis SPOILERES vélemény nyilvánítás. Meg kell mondjam a csaták többsége számomra unalmas volt, bár ez főként azért van, mert a csaták nekem regényben vagy mangában mindig unalmasak. Volt azonban egy kivétel: a csata Lun Lun és Angel között. Na az tetszett! Kifejezetten jól volt megcsinálva, és kb akkor lett asszem Lun Lun a kedvenc hercegnőm. Mert ugyan igaz, hogy alapvetően totál idióta, de iszonyatosan jól taktikázik, és tulképpen szarráveri Angela-t, aki a végén csak azért győz, mert tudott egy ultimate technikát. Szóval Lun Lun az abszolút kedvenc a hercegnők közül, és a játék végén szerintem vele volt a legkönnyebb végigmenni a csatákon. Kedvenc szereplőm azonban April, mert hát könyörgöm, annyira szadista dolgokat mondani olyan mosollyal, lol XD Plussz a végén kiderül, hogy nem is egyszerű maid, hanem egy isten wtf 😀 Mondjuk alapvetően tetszett, hogy ugyan fantasy meg királyságok vannak, meg minden, de a szereplők látásmódja egészen modern. Mert ott van pl Nanae, akiről soha nem hinnénk el, hogy királyi család tagja, de mégis az. Ennek ellenére Shizuka egy egy-éjszakás-kaland eredménye… wtf? XD Mármint, mikor hallottunk már arról, hogy egy hercegnő egy-éjszakás-kalandba kezd, ráadásul egy isten leszármazotjával? lol… De amúgy a vége felé a történet komolysága tetszett, bár jobb lett volna, ha Suzushiro jobban kitart amellett, hogy megöli Arata-t. Mellesleg az Arata-Chris páros nem jön be nekem. Valahogy mindenki elsiklik afelett az aprócska tény felett, hogy ők ketten egyszerre féltestvérek és unokatestvérek. Szóval ez az “ő a legfontosabb nekem” dolog szép és jó, de azért remélem hogy Eldhiland visszaállítása közben ők nem izélnek többet, merthát mégiscsak vérfertőzés >_> Bár ez még mindig jobb, mint hogy a Tears to Tiara-ban senki nem bánta, hogy Arawn mindenkivel izél, sőt mindenki gyereket akart tőle, sigh >_>

Reklámok

17 hozzászólás to “Princess Waltz – Eroge meets Yu-gi-oh?”

 1. black87 február 17, 2009 - 7:29 du. #

  gattai megami? °A°

 2. Sunyi Nyufi február 17, 2009 - 7:39 du. #

  … igazából, ja 😀

 3. femaleanon február 17, 2009 - 9:15 du. #

  ez marha jól néz ki 🙂 tetszetőőőőős musthaaaave

 4. Kenny február 26, 2009 - 1:32 du. #

  üdv. lenne egy kérdésem így a játék felénél.

  spoiler

  a 10. napon amikor arata meg chris harcol, akkor az a bad end az mi?

 5. Sunyi Nyufi február 26, 2009 - 2:41 du. #

  SPOILER

  az egy fake end, a harc után végetér a játék, majd a főmenüben választhatóvá válik a 2nd chapter 🙂

 6. Kenny február 26, 2009 - 11:20 du. #

  klassz, köszi 😀

 7. Mion február 27, 2009 - 10:06 du. #

  Omigosh,

  *spoiler!!*

  Chris és Arata izélnek??

 8. motokoyuri február 28, 2009 - 5:21 du. #

  Sunyi Nyufi:
  Marimitét nem postolsz már?:(

 9. Sunyi Nyufi február 28, 2009 - 6:12 du. #

  Moin: SPOILER jah *sigh* >_>

  motoko: fogok, csak elfoglalt voltam, de fogom pótolni az elmaradt részeket hamarosan… mellesleg ilyesmit legközelebb például egy Marimite-s post-nál kérdezz meg, mert ehhez a post-hoz semmi köze, és ha régebbi post-hoz írod is, én ugyanúgy megkapom az éretsítő email-t, hogy kommenteltél.

 10. Mion március 5, 2009 - 7:22 du. #

  Jól van, bocsi ezért a spoileres dologért.:O

 11. Sunyi Nyufi március 6, 2009 - 4:00 du. #

  A “sigh”-t nem úgy értettem, hanem hogy “sigh igen, és ez az egyik leghülyébb és szarul felépített része a játéknak” ^^’

 12. Mion március 6, 2009 - 5:16 du. #

  Akkor én kérek elnézést, de tényleg. Alapvetően a rosszat nézem ki asszem az emberekből^^’ na de ez Off.:O

 13. Sunyi Nyufi március 6, 2009 - 5:20 du. #

  No prob, én meg alapból nehezen érthető vagyok 😀

 14. FragarachZ augusztus 12, 2009 - 6:19 du. #

  Nemrég volt szerencsém a játékhoz és igen megtetszett. Elmentem a távlatokig és az audio drama folytatását le is fordítottam… csak kár hogy nem kaptunk igazi befejezést, helyette egy “mindenki szeret mindenkit és együtt járják az útjukat” cuccot kaptunk.

 15. coco96 december 28, 2009 - 8:19 du. #

  Szia! Elolvastam az összefoglalódat, bár adnék hozzá egy-két változtatni valót: a Suzushiro és Liliana közti veszekedésnél nem kell japánra, angolra is lehet átalakítani az Unicode-ot. És April csak viccelt azzal az “én vagyok a szárnyak királya” dologgal…

 16. Zeneger február 20, 2010 - 4:59 du. #

  Hali, nemrég próbáltam ki a játékot. Nagyon bejön. Igaz kicsit a történet itt-ott sántít mindkét lábra. Lenne viszont egy gondom. Mikor Suzuhiro és Lilliana összekap akkor kifagy a játék.

  Lehet azért mert win7-em van azt amiatt fos. De tudna valaki valami megoldást?

  • Sunyi Nyufi február 20, 2010 - 6:17 du. #

   Idézet magamtól:
   “Az egyetlen negatívuma a Peach Princess által kiadott verziónak, hogy kell hozzá a japán lokalizáció, anélkül nem megy rendesen. Ráadásul egy ponton (amikor Lun Lun és Suzushiro veszekednek a tető teraszon) már az Applocale sem elég, és az egész Windows át kell tenni japánra. Ez egy kifejezetten nagy bug szvsz, mert ha már angolul kiadták, akkor menjen is el latin betűs rendszeren.”
   Szal a Win local settingjét teljesen át kell tenni japánra, ahhoz hogy menjen. Utána ha túljutottál azon a részen, nyugodtam vissza lehet váltani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s