2009 tavaszi anime szezon

19 Már

cherryblossom

El is feledkeztem róla, hogy ilyet is kell írni, főleg mert nagyon nem kellett utána néznem, hogy mik lesznek, hála a legújabb MALUpdater Anime Season Browser funkciójnak ^^ De azért mégicsak nézzük át, miket tartok érdemesnek arra, hogy legalább belenézzek.

13386 Cím: Cooking Idol Ai! Mai! Main

Műfaj: Oktató

Kezdés: 2009. 03. 30.

Epizódok száma: ?

Stúdió: NASH, Studio DEEN

Fansub-csapat: Shamisen(?)

Nos… nem valami értelmes dologról van szó, ezt előre leszögezem 😀 Az egész egy játékból készült amennyire tudom, és a lényege, hogy általános iskolásokat tanítson főzésre. Igazából olyan szinten érdekel, hogy szeretek főzni, és érdekes lesz látni, hogy a japánok milyen recepteket használnak nap mint nap 🙂

13380 Cím: Mainichi Kaa-san

Műfaj: Mindennapi élet

Kezdés: 2009. 04. 01.

Epizódok száma: ?

Stúdió: GALLOP

Fansub-csapat: DATS(?)


Kis rövid randomság a családi életről anyuka szemszögéből. Remélem jó lesz ^^


12410 Cím: Queen’s Blade – Rurou no Senshu

Műfaj: Akció, fantasy

Kezdés: 2009. 04. 04.

Epizódok száma: 12(?)

Stúdió: ARMS

Fansub-csapat: Saikyo Subs, Chihiro

4 év után elkzedődik a versengés a női harcosok között a királynő címéért. A résztvétel feltételei könnyen teljesíthetők: az illetőnek nő neműnek kell lennie, és 12 éven felülinek, más nem számít. A szabályok egyszerűek: aki elmenekül, mozgás képzelen lesz, meghal, az veszít.

Őszintén… nincsenek elvárásaim ezzel az animével kapcsolatban, mert ugyan volt egy-két jó cím, amit ettől a stúdiótól láttam, de ezeknek a többsége a 18 fölötti kategóriába tartozik ^^’ Szóval szvsz ez egy akció-yurifanservice cucc lesz, amivel nincs baj, ha nem akar túllépni magán, és megváltani a világot. De igazából a stáblistán olyan nevek szerepelnek, amiért hajlandó lennék végignézni, mégha szar is: Hirano Aya, Kawasumi Ayako, Noto Mamiko, Kitamura Eri, Nabatame Hitomi, Takahashi Mikako, Kugimiya Rie, Tanaka Rie, Goto Yuko, Mizuhashi Kaori, Yuzuki Ryouka, Kaida Yuko, Kaida Yuki. Szóval a hang orgazmikus lesz!

13317 Cím: Asura Cryin’

Műfaj: Akció, vígjáték

Kezdés: 2009. 04. 02 (vagy 06)

Epizódok száma: ?

Stúdió: Seven Arcs

Fansub-csapat: Saikyo Subs(?)

Nem sokat tudni az alap sztoriról, konkértan csak annyit, hogy főhősünket, Natsume Tomoharu-t üldözi egy szellem lány, aki a gyerekkori barátja.

Hát a tartalom ennyi, de szerintem nézésre mégis érdemes, először is azért, mert Kusakawa Keizou rendezi, aki a Magical Girl Lyrical Nanoha A’s-t és a Sekirei-t is rendezte, a forgató könyvben pedig besegít Takahashi Natsuko, aki elég sok jó animében benne volt már. Hnagok terén is akad pár kifejezetten jó: Nonoka Ai, Kitamura Eri, Tomatsu Haruka, Tanaka Rie, Ohara Sayaka, Kaida Yuko.

12107 Cím: Pandora Hearts

Műfaj: Fantasy

Kezdés: 2009. 04. 02.

Epizódok száma: 13(?)

Stúdió: Xebec

Fansub-csapat: Enigma Collective, AasaSubs, Corona, Yuurisan-Subs(?)

Oz Bezarius egy nemesi család sarja, és éppen most lesz 15 éves. Azonban a születésnapi ünnepségén elragadják őt, és egy Abyss nevű másik dimenzióban lévő börtönbe zárják, hogy ott lakoljon meg bűnéért, ami a puszta létezése. Szerencsére azonban egy Alice nevű lény segítségével kijut a börtönből, de a történet csak itt kezdődik…

Kicsit belolvastam a mangába (nem sokat ugyebár, mert az csak árt), és egészen érdekesnek tűnik. Ráadásul a zenéje Kajiura Yuki!!!!!!! Hangokra sem lehet panasz: Kawasumi Ayako, Minagawa Junko, Ishida Akira, Fukuyama Jun, Hirohashi Ryo, Hanazawa Kana.

13119 Cím: K-ON!

Műfaj: Vígjáték, zene

Kezdés: 2009. 04. 02.

Epizódok száma: ?

Stúdió: Kyoto Animation

Fansub-csapat: Chihiro, SS-Eclipse(?), CoalGuys

Főszereplő lányzónk, Hirasawa Yui nem tudja, hogy milyen szakkörbe jelentkezzen, mert nem jó semmiben, de végül jelentkezik a “Light Music Club”-ba, de onnan is ugye ki akar lépni, mert hát nem játszik semmilyen hangszeren. Ám kiderül, hogy ha kilép, akkor a club megszűnik, mert rajta kívül csak 3 tag van, és 4 a minimum a suli szabályai szerint. Ezért, hogy meggyőzzék Yui-t, a club többi tagja játszik neki egy kicsit. Nem valami jók, de Yui mégis úgy dönt, hogy rendes tagja lesz a club-nak, és megtanul gitározni ^^

Akármennyire is troll a KyoAni meg a Kadokawa, azért mégiscsak ők gyártják a legjobb animéket mostanság. Ráadásul az animére Horiguchi Yukiko Lucky Star-os character design-ja jellemző, de azért a Lucky Star-nál sokkal komplexebb és szebb. A seiyuu-k között ugyan Sanada Asami-n kívül nagy nevek nincsenek, de bízom a KyoAni választásaiban 🙂

12237 Cím: Phantom ~Requiem for the Phantom~

Műfaj: Krimi, dráma, misztikum

Kezdés: 2009. 04. 02.

Epizódok száma: 13

Stúdió: Bee Train

Fansub-csapat: Jade Fansubs(?), Kesenai-Subs(?), Chibi & Formula

Amerikában különös bűnesetek történnek, amik mind egy bűntársasághoz köthetők, az Inferno-hoz. Az Inferno legveszélyesebb orgyilkosa Ein, akit “munkája” végzése közben meglát egy fiatal férfi. Ein-nak meg kellene ölnie őt, de az Inferno inkább úgy dönt, hogy a fiatal férfit agymossák, és Zwei-á alakítják.

Arrrggggh, ezt a játékot is végig kéne játszanom már >_< Az anime ugyanis egy Nitro+ játék feldolgozása, és ha Nitro+ játék, az már magában azt jelenti, hogy “awesomeness”. Plussz a Bee Train az, aki szerintem ebből tud tényleg jót csinálni, ráadásul a rendező Mashimo Koichi, aki a Bee Train “girls with guns” animéit rendezte. Sajnos a zene ezúttal nem Kajiura Yuki, hanem Nanase Hikaru, de azért ő is hozott össze már egészen jókat 🙂 A seiyuu-kra rátérve, ugyan nem főszerepben, de lesznek olyan nagyobb nevek, mint pl Watanabe Akeno, Hisakawa Aya, Sawashiro Miyuki. Ah, végre megint egy anime Hisakwa Aya-val!!!! Bár félig örülök neki, félig meg nem, mert a játékban annak a szereplőnek Inou Kikuko (Sanae a Clannad-ból, Belldandy az Ah My Goddess-ből) a hangja, és igazából őt is imádom. Nah mind1, szóval anime-t megnéz, aztán játékot végig visz 😀

10447 Cím: Shangri-la

Műfaj: Sci-fi

Kezdés: 2009. 04. 05.

Epizódok száma: 12(?)

Stúdió: GONZO

Fansub-csapat: GONZO(?), Jade Fansubs, Corona

A 21. század közepére a globális felmelegedés olyan mértékeket öltött, hogy Tokió egy trópusi várossá változott. Hogy a város belső hőmérsékletét 5°C-kal csökkentsék, Tokiót a világ legnagyobb erdő-városává változtatják. De persze itt sem könnyű a túlélés, főleg az kormányellenes gerilla csapatok miatt…

Ok, hát sokat nem tudni a tartalomról, de a karakter design-t Murata Range készíti, szóval legalább szép lesz az biztos. Plussz lesz benne sok szép hang, egyik főhősünké pl Takahashi Mikako, akit én már szerintem lassan a Honey&Clover óta nem hallottam főszerepben. Szóval egy próbát megér.

13383 Cím: Natsu no Arashi

Műfaj: Misztikum, vígjáték, dráma

Kezdés: 2009. 04. 05.

Epizódok száma: 13(?)

Stúdió: SHAFT

Fansub-csapat: Saikyo Subs(?)

Főhősünk Yasaka Hajime a nyarat a nagyapjánál tölti egy kisvárosban. Itt mikor a hőségtől bemenekül a kávézóba, találkozik a fiatal gimnazista lánnyal, akit Arashi-nak szólítanak. Ekkor elkezdődik egy külön nyár, ami örökre megváltoztatta Yasaka életét.

Igazából az ember ha megnézi a stáblistát, érzi, hogy ez az anime akár még történetet nélkül is epic lenne. Ugyani a rendező az a Shinbo Akiyuki, aki agymenéseiről híres, és olyanokat rendezett már például, mint Pani Poni Dash!, Sayonara Zetsubo Sensei, Negima, Hidamari Sketch, Magical Girl Lyircal Nanoha. Ráadásul a készítésben Takayama Katsuhiko is részt vesz, aki olyan mesterműveken dolgozott már mint pl ef –a tale of melodies/memories-, Ga-Rei Zero, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, Shuffle! és Kimi ga Nozomu Eien. Ha persze ez még nem lenne elég, akkor azt is tudni kell, hogy az eredeti manga nem más, mint Kobayashi Jin, a School Rumble mangakája keze alól került ki. És akkor a hangokra még nem is tértem ki: Nonoka Ai, Nabatame Hitomi, Shiraishi Ryoko, Nazuka Kaori, Horie Yui, Sanpei Yuko. WIN!

9738 Cím: Tears to Tiara

Műfaj: Fantasy, akció, dráma

Kezdés: 2009. 04. 05.

Epizódok száma: 11

Stúdió: Oriental Light and Magic, WHITE FOX

Fansub-csapat: Saikyo Subs(?), Insomnia-Subs

A történetről nem nagyon írnék, akit érdekel, olvassa el a játékleírásomat.

Igazából ez az anime egy nagy lutri. Mert lehet, hogy epic lesz…de könnyen megeshet, hogy nem. De az is meglehet, hogy epic lesz azoknak, akik nem játszották még a játékot, viszont a fanok számára meg csak egy lebutított változatnak fog tűnni. Ez utóbbit eléggé valósszínűnek tartom, mivel a játék nem olyan rövid, hogy normálisan beleférjen 11 részbe 😕

11764 Cím: Saki

Műfaj: Iskolai élet, sport(?)

Kezdés: 2009. 04. 05.

Epizódok száma: 13

Stúdió: GONZO

Fansub-csapat: –

Hősnőnk Miyanaga Saki nem szereti a mahjong-ot. Gyerekkori barátja Kyoutaro azonban a Mahjong Club tagja, és mivel kevesen vannak, ezért meghívja Saki-t. Saki végülis játszik kicsit a többi taggal, de a pontjai mindig 0-ra jönnek ki, ami igazából lenyűgöző, mert az állandó 0-t nehezebb elérni, mint a győzelmet. Mint kiderül Saki családja újévkor mindig mahjongozik, és elnyerik egymás pénzét. Saki-nak persze kellett a zsebpénze, de ha nyert, akkor meg mindenki haragudott rá, ezért már jó ideje úgy játszik, hogy ne is nyerjen, de ne is veszítse. Vajon egy ilyen hozzáállású lányt rá lehet venni, hogy megszeresse a mahjong-ot?

Hát a manga érdekes, de azért túlsokat nem várok el az animétől. Viszont lesznek benne jó hangok: Ueda Kana, Koshimizu Ami, Fukuyama Jun, Kugimiya Rie, Shiraishi Ryoko, Itou Shizuka.

13001 Cím: Ristorante Paradiso

Műfaj: Mindennapi élet

Kezdés: 2009. 04. 09.

Epizódok száma: 11

Stúdió: David Production

Fansub-csapat: gg(?), Frostii

A 21 éves Nicoletta otthagyja vidéki otthonát, ahol a nagyszüleivel élt, hogy Rómába költözve egy étteremben dolgozzon, ahol anyja volt szeretője a tulaj. Az étterem azért különleges, mert az ott dolgozók mind komoly úriemberek, ráadásul mind szemüvegesek (anyuci megane-lover volt). Természetesen Nicoletta számára nem könnyű a beilleszkedés, sem pedig az önálló élet.

Oh fuck yeah, meganedanshi do want BD A szemüveg fétisemet félretéve, Nicoletta hangja Orikasa Fumiko, szóval mindenképp megnézős.

13187 Cím: Higashi no Eden

Műfaj: Dráma

Kezdés: 2009. 04. 09.

Epizódok száma: 11

Stúdió: Production I.G

Fansub-csapat: Jade Fansubs, Frostii

2010. november 22-én 10 rakétát lőnek ki Japánra, de a terrortámadásnak nem voltak áldozatai, így azt eléggé hamar el is felejtik. Hősnőnk, Morimi Saki épp az Egyesült Államokban van az egyetemi csoporttársaival. Csakhogy épp mikor a Fehér Ház előtt járnak, saki bajba keveredik, amiből egy fiatal honfitársa, Takizawa Akira menti meg, aki egy kicsit bonyolult figura, ugyanis amnéziás, meztelen, és nincs semmije egy fegyveren és egy mobiltelefonon kívül…

Ha azt mondom Production I.G, akkor mindenki tudja, hogy instant win! A sztori is érdekes. De ha ez még nem lenne elég a karakter dizájnt nem más csinálja, mint a Honey&Clover mangakája, Umino Chika. Kellhet ennél több?!

10148 Cím: Hatsukoi Limited

Műfaj: Vígjáték, ecchi, romantikus, iskolai élet

Kezdés: 2009. 04. 11.

Epizódok száma: 12(?)

Stúdió: J.C.Staff

Fansub-csapat: AniYoshi

Igazából a történet több fiatal lány és fiú első szerelméről szól, és arról, hogy mennyire nem úgy alakulnak a dolgok sosem, ahogy akarjuk. Pl Arihara Ayumi szerelmes levelet kap egy idősebb sráctól, aminek nagyon örül, de kiderül, hogy a srác egy drabális állat, és nagyon ijesztő, szóval nem a szőke herceg fehér lovon, akire Ayumi várt. A srác azonban nem adja fel, elkezdi követni őt. Egyszer a srác ellenségei elrabolják Ayumi-t, majd mikor a srác meg akarja menteni, kiderül, hogy Ayumi klasszisokkal erősebb ^^’

Manga alapján vicces agymenés lesz az egész, de hát ilyen is kell ugye 🙂 Hangok terén számíthatunk egészen sok jóra: Ise Mariya, Fujimura Ayumi, Tanaka Rie, Shirashi Ryoko, Itou Shizuka, Sakurai Takahiro.

Ezeken kívül persze még lesz egy rakás érdekes OVA és special, amit várok, konkrétan: Hidamari Sketch x365 Special, Koihime Musou OVA, Pani Poni Dash OVA, Sora wo Miageru Shoujo no Hitomi ni movie. Meg hát várom a RAINBOW animét, amiről ugyan még nem tudni, hogy mikor adják ki, de depresszív gore cucc lesz.

Reklámok

12 hozzászólás to “2009 tavaszi anime szezon”

 1. motokoyuri március 19, 2009 - 7:27 du. #

  QB-en kívül semmi nem érdekel innen!:(

 2. black87 március 19, 2009 - 8:23 du. #

  Hát a Natsu no Arashi-t már mondtam, hogy érdekel de talán még bevállalom a Higashi no Eden-t is.

  Amúgy: [..]a puszt létezése. [..]

  És nem látom sehol Noto Mamiko-samat ಠ_ಠ

 3. Sunyi Nyufi március 19, 2009 - 8:28 du. #

  Javítva 🙂

  Amúgy a Queen’s Blade-ben lesz, de mostanság eléggé sokmindenben volt, szóval logikus, hogy tart egy kis szünetet.

 4. black87 március 19, 2009 - 9:30 du. #

  http://www.animenewsnetwork.com/news/2009-03-18/toei-robot-girls-project-to-launch-this-year

  Ezt is biztos nézni fogom ha kijön 😀

 5. andyme március 19, 2009 - 9:33 du. #

  Egyébként a Winter Sonatát soha az életben nem fogják már leadni? Semmi infot nem találok róla sehol. ^^” Pedig nagyon várom…

 6. Sunyi Nyufi március 20, 2009 - 3:49 de. #

  Winter Sonata nevével ellentétben nyáron lesz 😀

 7. Rev március 20, 2009 - 8:38 de. #

  Kövezzetek meg, de GONZO + sci-fi winzor. Úgyhogy Shangri-la nálam befutó lesz, főleg hogy egész Tokióból szubtropikus erdővárost csináltak. GONZO!! Huh…
  Nem fogom követni szerintem (nem szokásom), de majd ha vége, akkor majd szépen megnézem. ^w^

 8. Velho március 20, 2009 - 11:23 de. #

  Én sztem megint csak random belenézek néhányba, mondjuk K-ON és Shangri-la esélyes.

 9. motokoyuri március 20, 2009 - 12:34 du. #

  Ja, hát belenézni bele kell!:D

 10. 3rr0R március 20, 2009 - 10:31 du. #

  Az első kettőt meg a Ristorantéset leszámítva, mindegyik legalább belenézős ^^
  Meg ezeken kívül is van még pár, amit nézni fogok ^^

 11. Junchi március 21, 2009 - 10:08 de. #

  Aszondja:

  Queen’s Balde – a seiyuu-k miatt…
  Pandora Hearts – érdekesnek tűnik,
  Natsu no Arashi – mer’ Kobayashi és
  Ristorante Paradiso – Just for teh lulz (nameg Fumiko Orikasa ^^)

  A többit meg majd meglátjuk…

 12. SlyZero március 21, 2009 - 7:19 du. #

  Jaj bazz, a SAKI-nak már a mangája is olyan MOE, hogy cukorbetegséget kap tőle az ember…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s