Sora wa Miageru Shoujo no Hitomi ni Utsuru Sekai – összefoglalás

27 Már

snapshot20090327200001

Wow, akárhányszor látom ezt a címet leírva, még mindig iszonyat hosszú… Nem csoda, hogy álatlában mindenki csak Munto-nak nevezi a sorozatot lol. No de nézzük is, miről szól ez a sorozat, bár le kell szögeznem, hogy az eredeti OVA-kat nem láttam, szóval számomra a történet teljesen új.

De elsőzör nézzük is, mi az alapsztori. A történet szerint két világ létezik: a mi világunk, vagyis az Alsó Világ, és a Menny. A világokat fenntartó erőt pedig Akuto-nak nevezik. Csakhogy ez az Akuto kifogyóban van, ami azt jelenti, hogy felborul a világok rendje, és mindkét világra pusztulás vár. Ezt a pusztulást próbálja megakadályozni Munto, aki a Mennyország királya. Csakhogy ezt nem képes egyedül véghezvinni, ezért Munto otthagyja a királyságot annak ellenére, hogy a Mennyben éppen heves háború folyik, és leereszkedik az Alsó Világba. Ebben az Alsó Világban él egy közel sem átlagosnak nevezhető lány, Yumemi, aki születése óta látja az égen úszó szigeteket, vagyis hát a Mennyt. Persze rajta kívül senki más. Épp ezért Munto-t is csak őt látja, bár Munto csak néha-néha képes feltűnni előtte, mert saját erejéből nem tud átlépni a két világot szétválasztó tér-idő falon. De amikor Yumemi látja őt, Munto folyton azt kéri, hogy segítsen neki, és jöjjön vele. Persze Yumemi nem érti, hogy miről van szó, és eleinte nem akar segíteni… de hát aztán persze történnek dolgok, és mégiscsak segít. De azért ne feledkezzünk meg Yumemi barátairól, Ichiko-ról és Suzume-ról, akik ugye egészen fontos részét képezik annak, hogy Yumemi miért dönt úgy, ahogy.

A végkifejletet szerintem nem kell leírnom, így is tudja mindenki… bár a történet igazából 9 résszel nem lett igazán lezárva, ami nem is baj, mert hát árpilisban jön ki a movie.

Térjünk rá arra, hogy mit gondolok erről az animéről. Hát először is azt megállapíthatjuk, hogy az alapvető mondanivalója egészen klisé. Mert ugyan mit is mond az anime? Hogy mindig van jövő, amit saját magadnak kell elérned, méghozzá úgy, hogy nem zárkózol el. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy a jövő elérhető anélkül, hogy bármiről is lemondjuk, mert szvsz a jövő mindig döntésekre alapul, és ha egy döntést meghozol, az azt jelenti, hogy a másik lehetőségről lemondasz… de mind1. Emellett a sorozat még tele van kicsit nyáltól csöpögő monológokkal arról, hogy mennyire fontos a barátság, a jövő, és az összetartás. Ennek ellenére még is tetszett. Kicsit nehéz megmondani, hogy miért… Talán elsősorban azért, mert ugyan a karakterdizján nem igazán modern, ennek ellenére a képi megoldások mégis szépek, és valahogy a sorozat közepe felé Munto hirtelen elkezdett menőnek tűnni ^^’ De amúgy a karakterek érdekesek, és legalább van karakterfejlődés, ami egészen sok animéből hiányzik. Mert hát tény, hogy csak 9 rész, de a befelé Yumemi, aki mindent hamar felad, kitartó lesz; a szerintem kicsit leszbikus hajlamokkal rendelekző Ichiko, aki mindenkit saját maga akar megvédeni, megtanulja, hogy néha nem megvédeni kell, hanem egyszerűen csak támogatni; Munto megtanulja, hogy a világ terheit nem kell egyedül viselnie; Suzume pedig… hát Suzume nem tanul meg semmit, mivel az intelligencia szintje olyan alacsony, hogy nem képes információt befogadni. Jah, és még ott volt a hosszú fülű öreg főgonosz, aki szerintem nevetségesebb volt, mint a ChaosHead főgonosza, Norose.

Nah mind1, szóval a sorozat alapvetően érdekes volt, de őszintén megmondom, hogyha hosszabb lett volna, akkor valószínűleg nem nézem végig, mert akkor tényleg túl klisé. De ha az ember unatkozik, és valami rövidre vágyik, ami szép, akkor ez pont megfelelő 🙂 Meg hát azért voltak ennk fun részei is:

snapshot20090327195120

snapshot20090327195128

snapshot20090327195144

snapshot20090327195204

Not suited for fighting, huh? 😀

Reklámok

6 hozzászólás to “Sora wa Miageru Shoujo no Hitomi ni Utsuru Sekai – összefoglalás”

 1. andyme március 27, 2009 - 8:24 du. #

  Az első mondatnál azt gondoltam: “wow! must see! :3” Mert hát Menny mindig Win. 😀 Most így végigolvasva inkább folytatom a H&C-t, és elkezdem a Kara no kyoukait.

  “szerintem kicsit leszbikus hajlamokkal rendelekző Ichiko”

  Te mindig kifogod az ilyen sorozatokat. 😀

  • lezbi leány október 23, 2012 - 7:28 du. #

   egyet értek ichiko olyan mintha bele lenne zugva yumemibe de jó lenne ha lenne folytatása Munto és Yumemi szép párt alkotna 🙂

 2. Sunyi Nyufi március 27, 2009 - 8:47 du. #

  Igazából tulképpen semmi olyan nem történik, ami ténylegesen igazolná az állításomat Ichiko-ról, de ettől még szerintem a homlokára van írva, hogy “butch in training” ^^’

 3. black87 március 27, 2009 - 9:21 du. #

  Az a sailor fuku muszáj volt a végére, biztos volt olyan otaku aki csak arra az 1 percre várt 😀

 4. femaleanon március 28, 2009 - 8:41 de. #

  De olyan jó volt az a jelenet, amikor rájuk terítette azt a leplet, és Sailor Fuku 😀 Olyan jó dolgok voltak a Munto-ban :/

  • lezbi leány október 23, 2012 - 7:30 du. #

   szerintem az volt a legjobb jelenet amikor yumemi le ugrott arról az oiráskerékről munto meg elkapta ….

   Csak azt nem értetem miért nem smárolta le?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s