Suzumiya Haruhi – Endless Eight 15498th

3 Júl

Nos, miután hajnali 3-kor nem tudtam aludni, ami meglepő, tekintve hogy tegnap is csak 4 órát aludtam, úgy döntöttem, hogy animézek kicsit. Majd mikor hajnali 4kor sem voltam álmos, kimentem a friss levegőre, és elszívtam egy cigit. Kb ekkor döntöttem el, hogy “na akkor most még gépeljünk be egy Haruhi post-ot, az úgyse hosszú"”. Szóval most itt ülök, hajnali 5 körül, és gépelek, miközben a méregdrága Davidoff kávémat iszogatom. (Mondanám, hogy irigykedj Jakuu, de úgyse olvasod a blogot 😛 ) Na de térjünk rá az animére mielőtt még apám hazajön, és agyhalott zombiként talál rám a gép előtt…

Kyon arra ébred, hogy valami furcsa érzése van, nem tudja, hogy mi az pontosan, de kedve van a baseball meccsen a veszteseknek szurkolni, és úgy érzi, hogy nem sokára telefont is fog kapni.

snapshot20090703045429

Természetesen jól gondolta a dolgot, hiszen Haruhi hívta, csak úgy, mint az előző epizódban, hogy ekkor és ott találkoznak. Megint mindannyian a strandra mennek, és megint a srácoknak kell bicajon szállítani a lányokat.

snapshot20090703045640

snapshot20090703045650

Azután a strandolás közben Kyon-nak intenzíven dejavu érzése van, de nem csak neki, hanem úgy tűnik Koizumi-nak is.

Aztán az étteremben megint jön a terv, hogy mi mindent csináljanak a nyár során. Ezt a srácok mind meg is csinálják, Apró eltérések persze vannak az események között, de nem sok, kivéve azt, hogy Kyon úgy véli, hogy Nagato valahogy furcsa. Azonan a béka-jelmezes munka estéjén Kyon különös hívást kap Mikuru-tól…

snapshot20090703050026

Majd Koizumi átveszi a telefont, és elhívja Kyon-t, egy megbeszélésre. Haruhi-n kívül mindenki ott van természetesen. Persze a Kyon-t leginkább foglalkoztató kérdés az, hogy mi baja Mikuru-nak.

snapshot20090703050158

… fogadok, csak elfelejtette, hova parkolta a Delorean-t 😛

Nah de legyünk egy kicsit komolyabbak, Koizumi végülis elmagyarázza, hogy mi a helyzet.

snapshot20090703050327

Ugyan a srácoknak volt egy-két dejavu-jük, de aki a rendellenességet felfedezte, az Mikuru volt, ugyanis nem tudott kapcsolatba lépni a feletteseivel a jövőben, mert hát most perpill ugye nincs jövő. Bár csinált Mikuru még egy-két bonyolultabb dolgot is, csak hát az mind titkos információ.

snapshot20090703050547

snapshot20090703050603

Szerintem sokkal jobb, mint egy szimpla kisípolás 🙂

A csapat levonja a következtetést, hogy mindez Haruhi miatt van. Valószínáleg Haruhi nem elégedett ezzel a nyárral (ami igazából látszot már az előző rész végén is), és ezért a tudatalatt újra és újra visszaállítja az időt. Persze ezzel törlődik a csapat memóriája is, de azért néha foszlányok megmaradnak, innen a dejavu. Van azonban a csapatban valaki, aki tér és idő felett áll, ezért az emlékei is megvannak: Nagato. Nagato nem tagadja a dolgot, Kyon-ban pedig felmerül, hogy vajon hányadik ismétlésnél tartanak.

snapshot20090703051121

o_O wtf…

Ezután Nagato elkezdi sorolni, hogy mikben különböztek egymástól a nyarak, pl nem mentek aranyhalat halászni stb. Igazából így utólag felmerült bennem, hogy vajon hányszor vette már észre ezt a dolgot a csapat, és próbálkozott kiszabadulni onnan sikertelenül? Erre persze csak Nagato tudna válaszolni…

Ezután a csapattagok elbúcsúznak egymástól, Kyon az úton hazafelé azon gondolkodik, hogy vajon Nagato hogy érezhette magát a folyamatos ismétlések alatt.

Másnap este a csapat Koizumi teleszkópjával csillagokat kémlel. Mikuru-nak nincs valami jó kedve, meg hát mindenki valahogy kicsit nyomott… nem csoda persze. Mikor azonban már Mikuru és Haruhi már elaludtak, Koizumi előáll egy lehetséges megoldással.

snapshot20090703051723

Végülis egy smacizással már egyszer megmentette a világot ^^’ Persze Kyon nem vállalkozik a szerepre, ezért Koizumi felajánlja, hogy majd akkor ő maga teszi meg. De persze mikor meglátja Kyon arcát egyből viszakozik.

snapshot20090703051853

snapshot20090703051906

Másnap baseballoznak. Közben Kyon megkérdezi Nagato-t, hogy ha mindenre emlékszik, akkor miért nem szólt nekik.

snapshot20090703052005

Korrekt, ha közbelépne, akkor Asakura-éhoz hasonló felfogást kéne képviselnie, márpedig Nagato annak pont az ellentéte ugye.

Ezután a nyár tovább folytatódik. Az utolsó együtt töltött napjukon, miután Haruhi elbúcsúzik mindenkitől, Kyon megpróbál utána menni…

snapshot20090703052208

Kyon próbálkozása azonban sikertelen.

Másnap reggel, mivel értelmét nem látja, Kyon inkább visszafekszik, minthogy a háziját csinálja. Logikus döntés.

Nos… erről az epizódról valahogy az Ever17 -out of infinity- jutott eszembe, talán azért, mert ott is, ha elértél az egyik route végére, közölte veled a játék, hogy “you’re still in the infinity loop”… anyád… De végülis korrekt volt. Amúgy ahhoz képest, hogy az epizód 80%-ban az előző ismétlése volt, egészen jól megcsinálták. Tetszet, hogy alapvetően egészen elmosódott volt a kép.

Amúgy én Koizumi-val értek egyet: szerintem egy randi Kyon-nal határozottan javítana a helyzeten 😀

Ps.: Várhető post-ok – Clannad Kyo arc vélemény; Taishou Yakyuu Musume; Haruhi S2 4… Aztán majd szombaton megint dömping lesz (Bakemonogatari, CANAAN, meg Higashi no Eden elmaradás pótlása)

Reklámok

Egy hozzászólás to “Suzumiya Haruhi – Endless Eight 15498th”

  1. asdfgh augusztus 5, 2009 - 12:28 de. #

    Kicsit későn 😀 de a novellában benne van hogy 8,769 alkalommal jöttek rá a dologra, Kyon jó sokat balfaszkodott mire rájött 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s