Clannad dvd Kyo arc

5 Júl

c28

Nem igazán akarok írni arról, hogy mi történt ebben az ova-ban, elsősorban azért, mert már írtam az alapsztoriról a Clannad game post-omban, másodszor Velho tök jól összefoglalta. Szóval most csak személyes vélemény következik.

Kicsit olyan felemásan állok hozzá a dologhoz, mert az értékelése attól függ, hogy mihez viszonyítom. Ha az egész sorozathoz, és figyelembe veszem, hogy erre az egész történetre tulképpen csak 1 epizód volt, akkor kiválló. Bár annyira nem hatott meg, mint maga a sorozat.

Viszont, ha a játékhoz hasonlítom, akkor meg annyira azért nem volt jó. De persze ennek tényleg csak az az oka, hogy a játékban ez a szál sokkal hosszabb, és részletesebb. Bár egészen hiányolom azt, hogy nem magyarázták el, miért volt Kyou annyira extra maga alatt, mikor Tomoya-val találkozott. Mert hát ugye nem csak a “szerelmem a hugommal jár” téma volt, hanem az is hogy be fogják építeni azt a nagy füves területet, ahol Botan-t találta, és ezzel úgy érzi, még valamit elvesznek tőle.

Meg így felvezetés nélkül kicsit randomnak tűnhet, hogy Tomoya miért kezdett el járni Ryou-val. Továbbá annyira nem jött át, hogy a döntés halogatásával Tomoya mennyire bántott mindenkit igazából.

Szóval azt kell mondjam, ennek kevés volt az egy epizód. A Tomoyo arc-nak elég volt, mert ott a verekedésen és ilyesmiken kívül tényleg nem volt más bonyodalom, de itt azért bele kellett túlsokmindent sűríteni, és ez így nem volt a legjobb.

És még valami ami nem tetszett: az opening. Félre ne értsétek, imádom az openinget, de az After Story op-ja teljesen Nagisa fókuszú, ami nem éppen megfelelő egy Kyou fókuszú ovánál szvsz.

Persze a rendezés, a zene, az effektek, azok mindg csodálatosak voltak, mint mindig. Ezért az OVA kap nálam egy 8/10-et, de a Kyou fanoknak mindenképp ajánlom a játékot 🙂

Jah és egy üzenet a készítőknek, meg úgy a nagyvilágnak, mert rage:

WHERE IS MY FUCKING KAPPEI DAMMIT!!!!! >_< Mármint basszus, Kappei egy iszonyatosan jó karakter, és még ennek az ova-nak a végén se tesznek róla említést, pedig egészen megérdemelné, mivel saját route-ja volt. I want my Kappei nao T_T

Reklámok

2 hozzászólás to “Clannad dvd Kyo arc”

 1. femaleanon július 5, 2009 - 5:18 du. #

  Nekem kicsit ellenszenves lett Kyou emiatt az OVA miatt, mert ebből az jött le, hogy totál sajnáltatja magát, és hiába vannak tiszta érzései Tomoya iránt, Ryou előbb mozdult, hiába olyan kis tejbetök néha, de elérte amit szeretett volna, szóval Ryou kicsit megnőtt a szememben. Kyou meg meh. De persze, ez ahogy látom azért is érződik így mer az OVA-ból akkor kihagytak dolgokat. Kár, mert Kyou-t tökre bírom alapból, de itt most egy annyira általános nyávogás jött, ami annyira nem Clannad-os nekem. (Szal arra célzok, hogy ilyet már láttunk, melodráma.)

 2. Sunyi Nyufi július 5, 2009 - 6:52 du. #

  Naja, ez tényleg azért van, mert kimardt egy csomó minden sajnos :/

  Hogy mik maradtak ki? SPOILER
  -Hogy Kyou szinte rátukmálja a hugát Tomoya-ra az együtt kajálások miatt…
  -Hogy Tomoya és Ryou első randija, amin Kyou is ott van, mert a kettő egyedül semmit nem mer csinálni…
  -Hogy Ryou és Tomoya kapcsolata nem lett ilyen hamar szoros…
  -Hogy Kyou nem csak Tomoya miatt volt depis, hanem amiatt is, hogy az erdős részt, ahol Botan-ra talált, be fogják építeni…
  -Hogy Kyou csók ötlete nem csak úgy random jött, hanem azért, mert Tomoya kedvesen és nem viccelődve megvigasztalta…
  -Hogy Tomoya sokkal többet szenvedett a döntésén…
  -Hogy Ryou jellemfejlődése jóval lassabb, mivel több idő kell hozzá, és amúgyis az elsődleges mozgatórugója, hogy Kyou-nak keresztbe tegyen…
  -Hogy Ryou sokkal boldogabb lesz, ha nem Tomoya-val van, vagyis: GIVE ME MY FUCKING KAPPEI ROUTE KYOANI!!!
  /SPOILER

  roar~

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s