Umineko no Naku Koro ni 10. – accept

4 Sze

Nos, ez egy kevésbbé mozhalmas, de azért szvsz érdekes epizód volt. Jó néhány rész kimaradt az eredeti VN-ből, pl a remek “You’re incompetent!” poén, de azért ennek a résznek is megvoltak a maga előnyei, pl mindenki rájöhetett, hogy Rosa egy szemét, kétszínű bipoláris ribi ^^

Szóval ott hagytuk abba, hogy Gohda épp kiakad, miután az ál-Kanon semmivé foszlott. Persze utána mennek jelenteni Rosa-nak, de sajnos sehogy sem tudják normálisan elmondani, mit láttak.

snapshot20090904004949

Végül nagy nehezen sikerül elmesélniük, hogy mi történt. Hozzátenném, hogy itt alapvetően nem az a szolgák problémája, hogy nem tudják szavakba önteni, amit láttak, hanem arról van szó, hogy Rosa már ígyis cáfolja a szavahihetőségüket, vajon mi lenne akkor, ha elmondanák, hogy az ál-Kanon a saját sebében turkált, vagy hogy a pókhálótól szertefoszlott és eltűnt, miután egy kezéből kinövő karddal megölte Nanjo-t és Kumasawa-t. Nem meggyőző igaz? Nah de térjünk vissza az animére. Rosa továb feszegeti a kérdést, hogy ki volt az, akit beengedtek az ajtón, ezért végül Genji bevallja, hogy azt hitték, Kanon az.

snapshot20090904005349

Nem éppen, mintahogy arra George is rámutat, Genji csak elsőre gondolta azt. Genji nem tudja elmagyarázni, hogy mi történt, de abban bizonyos, hogy aki eltűnt, az már nem Kanon volt. Persze Rosa-nak nem tetszik, hogy ellene beszélnek, ezért úgy dönt, hogy mindannyian a szolgák szobájához mennek, ellenőrizni a holttesteket, csakhogy…

snapshot20090904005704

Megint egy zárt szoba. Battler szerint nem lehet Kanon a tettes, hiszen neki már nincs meg a kulcsa, de kivételesen Rosa-nak igaza van abban, hogy Kanon kulcsa Genji-nél volt, ergo bárki is a gyilkos, megszerezhette azt egészen könnyen.

snapshot20090904005910 snapshot20090904005917

Egy újabb levél Beatrice-től, aki újból felhívja a figyelmet arra, hogy az egyetlen esélyük a megállítására az, ha valaki megfejti a rejtvényt. Emellé még kapnak egy kis ajándékot is:

snapshot20090904010153

Szóval a kulcs ami Nanjo-nál és Kumasawa-nál volt, az végig benne volt a borítékban, amit az asztalra tettek.

A meta világbanBattler kiakad, mivel megint olyan helyzetbe került, ahol valakit meg kell gyanúsítania, de azért még próbálkozik.

snapshot20090904010337 snapshot20090904010413

Természetesen Beato még hozzáteszi a szokásos csak egy ablak és egy ajtó van, ha ezek zárva vannak nem lehet se be-, se kijutni, és az ajtó csak kulccsal zárható kis beszédet. Battler nem tud mit válaszolni. Igazából a nagy probléma jelen esetben Battler-rel az, hogy annyira kétségbe van esve, hogy nem látja a fától az erdőt. Mert ahogy azt már az előző post-nál is írtam: azt senki sem mondta pirosban, hogy a szolgák szobájának kulcsáról nem készült másolat. Azt ugye megkapjuk, hogy a szolgák szobájának kulcsa ott van bent, de a kulcs és a kulcs másolata nem egy és ugyanaz, szóval arra nem vonatkozik a piros.

Nah, de térjünk vissza az animéhez megint csak. A játékmezőn Rosa eldönti, hogy elege van ebből az egészből, és most azzal jön elő, hogy amíg nem látja saját szemével Nanjo és Kumasawa holttestét, addig nem hajlandó elismerni, hogy halottak. És persze ezzel meggyanúsítja a többi szolgát megint. Rosa-t még az sem hatja meg, hogy Shannon elkezdett sírni, ezért Genji közbelép, és visszaadja a kulcsát (ami tulképp jelképe annak, hogy elvesztette a ház gazdájának bizalmát). Gohda és Shannon is így tesz, majd Rosa elteszi Maria táskájába a kulcsokat.

snapshot20090904011343

Akármennyire is utálom ezt a szereplőt, ebben teljesen igaza van. Maria azonban kb eddig bírta anélkül, hogy totál creepy legyen, szóval most megint előjön azzal, hogy Beato-nak nincs szükség kulcsra, hiszen tud varázsolni. Mikor Rosa megint megpróbálná… “nevelni” a lányát, Battler közbelép.

snapshot20090904011549 

Majd Battler sírva átöleli a kislányt, és elismeri, hogy a tettes nem más, mint Beatrice, a boszkorkány.

snapshot20090904011650

Ezen a ponton sokan kiakadtak fórumokon, hogy dehát akkor Battler vesztett meg ilyenek. Mivel csak gamepiece-Battler ismerte el, hogy Beatrice létezik, ezért a játék még nem ért véget. Csakis akkor van vége, ha meta-Battler teljesen bizonyosan elismeri, hogy létezik Beato, hogy boszorkány, és hogy van mágia. A másik, ami a legtöbb embernek nem tetszik itt, hogy Battler túl felszínesnek tűnik. Nos ezellen sokmindent nem lehet tenni, mivel Battler belső monológjai és szenvedése eléggé kimaradt az animéből, ami nem csoda, hiszen kell idő a gyilkosságokra, amiket Battler személyesen sosem lát, tehát ő maga egészen kevés screentime-ot kap sajnos :/

Miután elhagyják a szobát, úgy döntenek, hogy kettéválnak megint. De még mielőtt Genji, Gohda, Shannon és George (aki úgy döntött, hogy a szolgákkal tart) elmenne, Rosa még kifejezi, hogy mennyire örül majd, ha mindennek vége, és újra kibékülhetnek.

snapshot20090904012224

Vagy nem? …

snapshot20090904012335 snapshot20090904012408 snapshot20090904012414

Mindkét Battler mélyen csalódott Rosa-ban ezen a ponton, ezért meta-Battler arra kéri Beato-t, hogy hirtelen jelenjen meg, és mondja el Rosa-nak, hogy csak 5 master key van.

snapshot20090904012547

Mert hát ugye csak akkor hajlandó ezt megtenni, ha Battler elismeri ^^’

A konyhában a szoglgák végre elmesélik pontosan, hogy mi történt, mikor megtámadta őket az ál-Kanon. Shannon még azt is elmagyarázza, hogy azért keresett pókhálót, mert hogy régen ezen a szigeten egy gonosz szellemet zártak el egy tükörrel, és úgy hallotta, hogy a gonosz szellem ellen ez hatásos. Majd magát okolja, amiért összetörte a tükröt… Ekkor eszébe jut, hogy Natsuhi-nak is volt valami állítólag hasonló erőkkel rendelkező tükre.

snapshot20090904013204

Szóval Natsuhi szobájába akarnak bejutni, de ahhoz először egy kulcs kell, amit Natsuhi-tól magától akarnak megszerezni, ezért Gohda, Shannon és George elindulnak a kápolna felé. Genji a főépületben marad, mert mindig készen kell lennie, hátha Kinzo szólítja.

Eközben Maria és Battler a mágiáról beszélgetnek. Battler azt kérdezi, hogy Beato miért csinált játékot ebből az egészből.

snapshot20090904013518 snapshot20090904013526

Magyarán, ahogy azt Battler helyesen megjegyzi, minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb a nyeremény.

George-ék elérték a Kápolnát, ahol Shannon meg is találja Natsuhi-nál a kulcsát, csakhogy nincsenek egyedül, Beato is tiszteletét teszi.

snapshot20090904013827 snapshot20090904013837

Beato annyira meglepi a kis hármast, hgy elfelejtenek menekülni lol XD De végül észhez téríti őket, szóval elkezdenek futni. Sikeresen el is érnek Natsuhi szobájába, ahol ráadásul még a dobozt is megtalálják, amiben a tükör van, csakhogy nem akar kinyílni, ezért Gorge késsel feszegeti azt. Gohda próbálja feltartani a kecskefejű szolgák hadát, nehogy betörjék az ajtót, de Belzebub-ot (egyike a Seven Stake of Purgatory-nak) nem tudja feltartani.

snapshot20090904014457 snapshot20090904014512

Mjad a szobába betörnek a kecskefejűek… és erre a hétre ennyi.

Mint ahogy mondtam, ebben a részben inkább az érzelmeken volt a hangsúly, amivel nincs baj, csakhogy tényleg nem jut elég idő szegény Battler szenvedésére, és így a kitörései mind mesterkéltnek hatnak. Pedig azért ha józanésszel belegondolunk, akkor eléggé le van sújtva azért, hiszen meghalt a családja nagy része… Rosa meg még mindig stupid bitch, és ez nem is fog változni. A pálmát Gohda vitte, aki vagy próbált hihetetlen manly lenni, vagy sírt, mint egy kislány 😀 Egészen megnőtt a taglétszám a Gohda Fanclub-ban MAL-on ezután a rész után XD A zenék megint jók voltak, worldenddominator ftw, de valahogy iszonyatosan halkak. Mármint az esetel többségében, amikor ilyen zene megy, éppen nem a párbeszéd a lényeg, szal nyugodtan lehetne hangosabb.

Amúgy megint olvasgattam kicsit epizód thread-et MAL-on (nem kéne, rossz szokás), és megint tele volt rage post-okkal, hogy ez az anime milyen szar. Azt hiszem még mindig az alapvető hozzáállással van probléma. Ugyanis az Umineko nem egy Higurashi folytatás. Nem annak szánták, és nem is lesz az. Épp ezért, aki csak a gore és az erőszak miatt nézni, annak nagy eséllyel nem fogja megérni a dolog. A másik, hogy míg a Higu első évadát végig lehetett nézni úgy, hogy nem gondolkodsz, mivel esélyed sincs megérteni a történetet. Ugyan az Umineko-nál sincs esélyed megérteni a teljes történetet, de ha elkezdesz gondolkodni, akkor meg tudod érteni egyes részeit, és tulképpen erre bíztat az egész történet. Magyarán, ha valaki csak hátradől, az agyát kikapcsolja, és nézi az animét, az nem fogja élvezni a dolgot. És az “én anti-mystery párti vagyok” sem kifogás, mert akkor azon gondolkodjon el az illető, hogy milyen szabályok szerint működik az Umineko-ban a mágia.

Mellesleg, mióta tesz a gg reklámot az animékbe? Mármit Mióta hagyják benne? Mert mintha már a Canaan-nál is ezt láttam volna tőlük, és őszintén nem tetszik >_> Mondjuk ők mindigis a legnagyobb trollok voltak, de a fene vigye el őket, hogy a fordításaik meg királyak >_>

Most hallgatom: Happy Maria!-BAND ARRANGE- (fuck yeah, imádom!)

10 hozzászólás to “Umineko no Naku Koro ni 10. – accept”

 1. readordie szeptember 6, 2009 - 7:42 de. #

  Hát én amióta látok a gg-s fájlokban reklámot az a Code Geass R2. Akkortájt kezdtek el így szarabb rawokkal is dolgozni, mert hát a CG az gigaüberhype volt.
  Most, hogy miért hagyják benne az egy jó kérdés.
  Engem annyira nem zavar, de nem szép dolog ez tény.

  • Sunyi Nyufi szeptember 6, 2009 - 7:49 de. #

   Én az R2-t Eclipse-szel néztem, szal nem volt ilyen probléma. Meg persze a reklámot sem olyan zavaró, hogy ezért más fansub-bal töltsem le, csak pl pont az Umineko-nál kissé megtörte a hangulatot.

   De végülis nekem úgyis a dvd verzió marad meg véglegesnek, mert ugye cenzúra nem köll, abban meg tuti nem lesz reklám :3

   • Molylepke szeptember 6, 2009 - 1:42 du. #

    Én marha jót vihogtam a reklámon. 😀 Tény, hogy ettől picit elveszett az alaphangulat, de ez visszatért a rész utolsó 5 percénél – ami szerintem elég epic volt. 😀
    Amúgy is a worldenddominator a kedvenc számom a bgm-ek közül, és ehhez még Beatrice kacaja mint körítés, hát…picit ütött. :3

    Majd az OST-ra leszek kíváncsi, mert az eddigiek alapján a bgm-ek nekem jobban bejönnek ezeknél a felújított változatoknál. ^^” De lehet, hogy csak azért gondolom így, mert – mint ahogy Te is mondtad – szerintem is elég halkak a zenék, és a játék zenéje azért is tud akkora erővel hatni rám, mert anno éjjelek éjjelén játszottam, és amikor ilyenkor hirtelen beütött egy ilyen zene, hát akkor – már elnézést a szóhasználatért, de – kettéállt bennem a szar is. XDXD

    Spoiler
    A következő részben már lesz Lambdadelta! *___*
    Gondolom…. ^^”
    /spoiler

   • Sunyi Nyufi szeptember 6, 2009 - 7:00 du. #

    A worldenddominator ugyan jó, de nekem nema kedvencem ^^’

    Mellesleg ha jó Umineko zenét akarsz hallni, akkor hallgasd meg Luck Ganriki-től az Ougon Syndrome-ot 😀 durván jó 😀

    és fuck yeah Lambdadelta!!! már ha lesz ^^’

 2. Motoko szeptember 6, 2009 - 9:46 de. #

  Mi volt a legbotrányosabb félre fordítás amit olvastatok?
  Ha már ennyire favorizáljátok ezt a csapatot…:)

 3. andyme szeptember 6, 2009 - 1:34 du. #

  Nah megnéztem. Őszintén nekem is sok bajom van a sorozattal. Battler-nek csak most sikerült elismernie Beatrice létezését, amikor már vagy 3 részen keresztül vele beszélget, és megállítja neki az időt folyamatosan… illetve azt is elismerte, hogy mágiával követték el a gyilkosságokat, de a szolgálók továbbra is gyanúsak, és Rosa elvette tőlük a kulcsokat, szóval most a kettő, hogy jön össze?

  Nem is értem miért annyira mágiaellenes, mert így az egyik rokont vagy ismerőst,szolgáló lenne a gyanúsított, amit meg el szeretne kerülni, és ráadás úgy tagadta a mágiát, hogy végig arany pillangók rebegtek előtte, és Beatrice-val beszélgetett… nekem ez már túl nem logikus.
  De VÉGRE már a sírfelirattal foglalkoznak, én azzal kezdtem volna. Már ezt vártam mióta.

  • Sunyi Nyufi szeptember 6, 2009 - 6:53 du. #

   Battler azért tagadja a mágiát, mert az első világban nem látta. Ráadásul ugyan az animében az első tragédia végén belelőtt egy pillangóba, ami ketté vált két kisebbé, de ez az eredeti történetben sosem volt benne. Szóval határozottan kijelenthetjük, hogy Battler maga míg a játéktéren volt, addig soha nem látott semmilyen mágiát. A meta világ pedig ezer féleképpen értelmezhető, a legtöbben egy halál utáni életnek tekintik, mert a hely neve mellékesen az, hogy Purgatórium. Beatrice létezéséről meg annyit, hogy én még mindig erősen hajlok arra, hogy nem boszorkány, de ez függ attól, hogy mi alapján mondunk valakit boszorkánynak. Mellesleg Battler egészen könnyen haluzhatja magának az egészet.

   A másik, hogy aki elismerte, hogy a gyilkosságokat mágiával követték el az game-piece Battler, ergo a meta világban zajló csatában nem nagyon jelent változást, max olyan szinten, hogy Battler elveszíti az önbizalmát ^^’

   • Molylepke szeptember 6, 2009 - 9:43 du. #

    Battler lazán haluzhatja az egész meta-világ dolgot, ha figyelembe vesszük, hogy a magassága eléréséhez igénybe vett egy kis segítséget. 😀

    (szerk: itt csak html tagek működnek, bbcode nem 😛 by Sunyi Nyufi)

 4. black87 szeptember 6, 2009 - 8:17 du. #

  Worldend Dominator, ike!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s