Koihime sorozat összefoglalás

18 jún

koihime

Senki se értse félre a képet, én szerettem ezt a sorozatot. Kb talán ez az egyetlen sorozat, ahol nem zavar a “Boobs BANZAI” hozzáállás 😀 Mivel a sorozat nagyon úgy tűnik, hogy véget ért (bár még lesz egy OVA, de annak általában nincs sok köze a sorozathoz), ezért úgy éreztem, hogy itt az ideje írni erről is valamit.

Alaptörténet

A Koihime sorozatok története minimálisan ugyan, de Lo Kuan-csung regényén, a Három Királyság történetén alapul, és a középkori Kínában játszódik. A szereplők viszont eléggé át lettek írva. Ráadásul az anime még az eredeti játéktól is eltér abban, hogy itt nincs egy férfi főhős, csak női harcosok egy csapata. Az első ilyen harcos, akivel találkozunk, Unchou Kan’u (eredeti nevén Aisha), aki annak ellenére hogy senki sem tudja hogy pontosan róla van szó, híres szörny- és bandita-gyilkos. Aisha hamarosan találkozik a fiatal, de szintén kifejezetten erős Yokutoku Chouhi-val (eredeti neve Rinrin), akit végül Kan’u hugának fogad, és együtt utaznak tovább. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a titokzatos Shiryuu Chouun (eredeti nevén Sei), aki ugyan szintén erős, de leginkább azzal törődik, hogy menőzzön, mindenkit átverjen és hogy menma-t egyen. Illetve hogy minél híresebbé tegye az általa kitalált Kachou Kamen nevű karaktert. Ők hárman képezik a csapat alapját, bár sokan csatlakoznak hozzájuk a különböző banditák és egyéb ellenségek ellen vívott harcban.

(Innentől kezdve kicsit spoileres)

Az első sorozat (Koihime Musou), tulképpen arról szól, hogyan jut el Aisha a többiekkel addig, hogy ők kezdik el vezetni az önkéntes hadsereget. Illetve fontos még megemlíteni, hogy Asiha-ék találkoznak egy férfival, aki Ryuubi-nak adja ki magát, de kiderül, hogy csak egy csaló.

A második sorozat (Shin Koihime Musou) alapvetően arról szól, hogy próbálják Aisha-ék visszaszerezni az igazi Ryuubi kardját (amit a csaló ellopott tőle), de valójában az egész egy nagy csatában végződik, amit főhőseink vívnak egy idol csapat ellen, akik varázslattal megbővülték rajongóikat, és félelem nélküli harcosokat csináltak belőlük.

A harmadik sorozat (Shin Koihime Musou ~Otome no Tairan~) igazából történetileg a legfontosabb szezon, ugyanis itt futnak össze a szálak. Aisha-ék harcolnak a második sorozatban megismert varázslat tényleges használója ellen, és az is kiderül, hogy Ryuubi ténylegesen fontos volt a csapat számára, és az első két szezon tulképpen csak felvezetés volt, amire főként a végső csata kimentele volt miatt szükség (mert hát az első két sorozat alatt Aisha-ék egészen sok szövetségest szereztek).

Ami tetszett…

Mindenek előtt fontos megjegyeznem, hogy milyen állapotban kell nézni a sorozatot: agyhalottan, elvárások nélkül (és lehetőleg felirat nélkül). Így a legélvezhetőbb. Nem szabad eleinte valami iszonyatosan jó történetet elvárni, mert első látásra nincs is neki ilyen, és valóban csak a sorozat végén derül ki, hogy nagyjából minden, ami felesleges filler-nek tűnt, kellett.

De persze ami a legfontosabb a sorozatban: a karakterek. Mindenki szerethető, és ugyan Rinrin néha kicsit idegesítő, de ennek ellenére megszereti őket az ember. Komolyan, én nem terveztem, hogy nézem a harmadik szezont, mivel ugye nem egy minőségi sorozatról van szó, és úgy éreztem, hogy akármennyire is tetszett az első két szezon, a harmadik már csak időpocsékolás lenne részemről. Egyszercsak viszont elkezdtek hiányozni a karakterek. Hiányzott Rinrin ártatlansága, Sei idiotizmusa, Touka komplexusai, Shuri titkolt perverzitása. És persze cseppet sem bánom már, hogy megnéztem, mert határozottan a harmadik volt a legjobb sorozat mind közül.

Ami nem tetszett…

Nem volt elég Sei és Kachou Kamen! Ő a kedvencem 😀 Ezen kívül még van egészen sok hibája a sorozatnak (az idol csapat pl egészen béna volt a második szezonban), de mindezek megbocsáthatók, mivel ettől az animétől senki sem vár el minőséget, és a készítők se vették komolyra a figurát szerencsére.

Összefoglalva

Én az ilyen sorozatokat úgy szoktam nevezni, hogy “enjoyable crap”, mert ugye az ember tudja, hogy abban nem lesz pl egy Canaan szintű animáció, vagy egy Higurashi szinten komplikált történet, vagy Clannad After Story kaliberű dráma, de az ember nem is várja el tőle. Az ilyen sorozatoknak a poén a lényege, és az nekem bejön a Koihime-ben, mivel ugyan kissé perverz, de még épp hogy nem túlzottan az, legalábbis számomra 🙂

8/10

snapshot20100618180715

4 hozzászólás to “Koihime sorozat összefoglalás”

 1. Motoko június 18, 2010 - 11:35 du. #

  Van benne Yuri, tehát egyetértek.

 2. readordie június 21, 2010 - 7:29 du. #

  Ezt sohasem tudtam volna végignézni. 😀 Becsüllek a kitartásodért. :p Így a leírás alapján nem hangzik rossznak, de mivel belenéztem, tudom, hogy tényleg csak az agyhalott állapot miatt lehet ennyit kihozni belőle. 😀

  • Sunyi Nyufi június 22, 2010 - 7:19 du. #

   Ízlések és pofonok ugye. Én pl Queens Blade-ből nem vagyok képes még agyhalott állapotban sem megnézni egy résznél többet 😀

 3. novalisk június 23, 2010 - 12:01 de. #

  Nekem bejön a Koihime, tipikus egy héten megnézek egyet és élvezem a baromságokat. A harmadik sorozatban meg még minimálisan a történet is érdekelt kívételesen!
  A Nanban tribe meg vicces egy perverz társaság 😀
  Kachou Kamen viszont tényleg kevés volt…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s